måndag 9 februari 2009

Underbara kaniner till både kille och tjej

En makalöst intensiv helg resulterade i två byxor, två klänningar och två bodies, allt med ett godkänt resultat. Härligt när man kan ta sig tid till sömnad på det viset, och ju mer man syr, dessto fler idéer får man i huvudet.

Först ut i bloggen är två plagg i det härliga kanintyget från Jny design, en body till Gabriel och en klänning i linnemodell som kommer att hamna till försäljning. Tyget fick jag i lådan i fredags av söta Jenny, och jag stoppade in det i tvättmaskinen direkt. Lite kul att utmana sig själv med att försöka få till ett bra plagg till Gabriel utan att det blir för tjejigt med rosa kaniner och resultatet blev över förväntan om jag får säga det själv.Bodyn är sydd efter mitt vanliga mönster som ingår i kollektion mimiS, och storlek 74/80 passar fortfarande bra på Gabriel. Tyget är som sagt från Jny design, rosa kaniner, och för att få lite mer "pojk" över det hela så har jag valt brunt kantband, muddar och dekorsömmar. Tyckte detta val blev supersnyggt och det bruna passar så bra till den naturfärgade tyget och får kaninerna att verka mörkare. Jag har dekorerat raglansömmarna och sidosömmarna med avig täcksöm på CoverPron och till kantbandet har jag använt mig av kantbandsapparaten.

Ytterligare ett plagg blev det med kaniner och detta är av naturliga själ lite mer till töser, en klänning i en för mig ny modell, som jag tagit fram. Denna modell kommer troligtvis att ingå i kollektion mimiS. Klänningen är snäv linnemodell och lätt utställd med längd strax ovan knät är det tänkt. Efter att ha provat klänningen på Gabriel så tror jag att mina mått stämmer rätt bra. Klänningen är sydd i storlek 86/92 och är därför någor stor till Gabriel, men jag tror, som sagt, att den blir bra. På klänningen har jag valt att använda cerica kantband och nedtill har jag fållat med avig täcksöm i cerice. När man jämför kaninerna med Stoff & Stils cerica mudd så är de bara något ljusare i färgen.


Modell: Body long R i stlk 74/80 och klänning i linnemodell i egen design stlk 86/92

Material: Rosa kanintyg från Jny design och mudd i brunt och cerice från Stoff & Stil.

Att tänka på: Inser att det snart är dags att sy kortärmade bodies till Gabriel. Så härligt när man inser att vi går mot varmare årstider! Annars blev plaggen bra, tom bättre än väntat. Bodyn är ju i beprövad modell men klänningen är ju ny och blev nog helt perfekt på första försöker. Underbart! Kaninerna är som vanligt i underbar mjuk kvalité, tack Jenny för att du tar fram dessa tyger åt oss.

6 kommentarer:

 1. Vad fina bilderna blev när kläderna ligger i snön! Supersöta!

  SvaraRadera
 2. Säger som PysselFröken, härliga bilder i snön, och vilka snygga alster sen! Det är så häftigt att ett "rosa" plagg kan bli så unisex!

  SvaraRadera
 3. Jag hade ju turen att både ha solsken och snö när jag skulle fota. Däremot fick jag ju använda min gamla kompaktkamera, så jag tycker att det naturvita blev lite gult i färgen. Om två veckor får jag äntligen tillbaka min älskade kamera.

  Är riktigt nöjd med Gabriels rosa kaninbody, måste bara sy ett par nya bruna velourbyxor till honom som matchar.

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga snö bilder!!1 Plaggen blev jättefina, gillar dina stickningar på sidan på bodyn :)

  SvaraRadera
 5. Vilket ljus!
  Det är så himla tydligt hur kantband gör tyget helt olika. Jättefina!

  SvaraRadera