söndag 1 februari 2009

En granskning av älsklingen

Jag är så lycklig att min nya älskling CoverPron fungerade så bra redan från start, hade ju räknat med att det skulle bli en jobbig och lång inkörningsperiod. Kanske är det jag som tillåter vissa feltramp lite lättare, eller också är det helt enkelt så att jag har haft tur (eller är jag skicklig?). Jag önskade att CPn skulle fungera lika bra hos alla, men så verkar inte vara fallet. Nu är jag abslout ingen expert, utan det finns betydligt mer erfarna sömmerskor ute i bloggvärlden, men jag lägger iallafall ut lite klickbara bilder på hur min trädning av bandkantaren ser ut. Hoppas på att de som har det lite mer bekymmersamt med detta tillbehör skall hitta något som skiljer så att det kommer att fungera även för dem. Jag kommer även att komplettera med lite bilder på hur min sömnad ser ut på både fram och baksida.
4 kommentarer:

 1. nu har jag inte någon CP (tyvärr) men det måste underlätta om man skär kantbanden exakt med rullkniv och matta. Stoff och stil har billiga sådana.

  SvaraRadera
 2. Kanske kan det ha med pressarfoten att göra, min pressarfot till bandkantaren ser inte ut som din... Min är smalare och känns inte som den sluter tätt lika bra runt tyget.

  SvaraRadera
 3. Ja, att skära kantbandet med rullkniv och skärmatta är toppen! Detta hjälpmedel köpte jag långt innan jag ägde en CoverPro.

  Pressarfoten jag använder är genomskinlig pressarfot som jag köpte som tillbehör när jag köpte maskinen. Denna pressarfot använder jag alltid oavsett om jag kör kantband eller ej. Tycker man ser så bra med den och det är alldeles för jobbigt att byta :-D

  SvaraRadera
 4. MadebyMammaMia28 juni 2009 19:19

  Hej!
  Undra vart du köpt din bandkantare? Ser ju så snyggt ut:) Har också en Cover pro men man får inte bli skakig på hand när man syr t.ex halslinning i tvillingsöm då syns det direkt på mudden-eller har du något annat trix:)?

  SvaraRadera