tisdag 6 januari 2009

Pulkabacken!

Lördag eftermiddag spenderades i pulkabacken och då invigde Gabriel sin pulka. Pulkan är inte ny då han fick den i julklapp redan förra julen men pga snöbrist förra säsongen så användes den aldrig. Nu passade vi istället på då snön föll så fint och bildade ett litet täcke som räckte för att kunna åka pulka vid den lokala skidanläggningen.Det blev en del dragandes både upp och ned då föret inte var det bästa, nysnö ger inte det bästa glidet. Gabriel tyckte det nog det var roligt även om han mestadels var koncentrerad och allvarsam. Med i pulkabacken var även syrran och brorsans tjej.
På huvudet har Gabriel en mössa jag sydde lite snabbt och lätt till honom innan vi skulle besöka Gabriels morbror i Göteborg under Luciahelgen. Då var det kallt och Gabriel hade ingen varmare mössa så denna syddes kvällen innan avfärd. Jag har själv ritat mönstret och jag blev faktiskt nöjd med det direkt. Den enda som skall justeras är själva storleken då den är för stor till Gabriel, den snurrar så när han rör på huvudet. Mössan är sydd i turkos velour och fodrad med svart fleece. Ursprungstanken till en varmfodrad mössa var att den skulle ha en svart applikation, men det hanns helt enkelt inte med innan Göteborgstrippen. Kanske blir det på nästa mössa istället.Material: Turkos velour från Andersson & Hjalmarsson, svart fleecee från Tygvaruhuset.

Mönster: Eget konstruerat med utgångspunkt från en mössa utan "nack- och öronflärp" som Gabriel har sedan tidigare.

Att tänka på: Mönstret blev faktiskt bra på första försöket, dock är mössan lite stor till Gabriel (skall sy in den då vändningshålet fortfarande inte är igensytt) så jag skall konstruera ett mönster på en storlek mindre men i samma modell. Nästa mössa skall dessutom få en trevlig applikation på sig.

1 kommentar: