måndag 5 januari 2009

Första plagget med CPn

Som jag tidigare skrivit så har bloggandet blivit lidande den senaste tiden, men sytt har jag gjort en del, därför blir det en del inlägg som ligger fel i tidsordning. Här kommer iallafall första plagget jag sydde med hjälp av CoverPron. Jag var ivrig med att testa maskinen och som tur var hade jag en del tillklippta plagg i UFO-lådan. Denna bodyn har jag ju gett er en tjuvkik på tidigare, då i samband med att jag gjorde en del tygtryck. Nu blev den ihopsydd och jag stickade ned raglansömmarna med CPn. Ni kan förstå att jag sydde denna body i ett tidigt stadium av inlärning, då jag inte ens hunnit byta tråd utan jag använde den medföljande vita. Detta tyckte jag dock blev urläckert tillsammans med det vita "Gabbe-trycket" på magen. I detta skede hade jag heller inte lärt mig CPns bandkantningsfot så kantbandet är sydde på det gamla vanliga sättet. Som sagt, ivrig är jag med att testa saker och ting.

Bodyn är sydd i turkos/blå-randig eisertrikå och med orange mudd och kantband. Trycket och dekorsömmarna är vita och namnlappen har jag som vanligt satt högt upp på ryggen. Även om det är en riktig "test-body" där jag är nybörjare både på tryck och CP så är jag helnöjd med bodyn och den gör sig kanon tillsammans med de orangea muddbyxorna som Gabriel hade sedan tidigare.

Mönster: Eget bodymönster med utgång från eget mönster på raglantröja. mimiS body long R i stlk 74/80.

Material: Turkos/blå eisertrikå köpt av "Trikå-Eva", orange mudd från Stoff & Stil, vitt tryck från hemlispaket (mer kan ni läsa om detta här och här).

Att tänka på: Vet faktiskt inte - blev toppennöjd med denna body. Fast jag borde nog försöka få till lite fler textiltryck för det är så himla roligt och snyggt. Lite mer färg kanske borde inhandlas? Dessutom inser jag att det är toppenroligt att sy alla beställningar men allra roligast är det nog att sy till Gabriel, men han kan ju tyvärr inte ha hur mycket kläder som helst. Han växer inte utan har haft denna storlek (74/80 cl) hur länge som helst och hans byrålådor svämmar över. Men han är väl hur söt som helst och passar ju så himla bra i dessa glada och starka färger om jag älskar. Vilken tur!

7 kommentarer:

 1. Superfin body blev det, kanon med den vita "dekor" sömmen i ragglan skärningen, det blev verkligen fint med orange kant till.

  SvaraRadera
 2. Bodyn är jättefin! Är imponerad över hur snygg täcksömmen blev över raglansömmarna! Trycket är dessutom verkligen pricken över i:et

  SvaraRadera
 3. Riktigt snygg! Gillar verkligen trycket sådär på sniskan. Och färgkombon är ju suverän. Hel enkelt görsnygg!

  SvaraRadera
 4. Tack så hemskt mycket för berömmet! Blir lite rörd ;-)

  Ja, det blev faktiskt över förväntan vid första försöket med CPn och jag är faktiskt förvånad över hur enkelt det är, jag som hade laddat för krångel.

  SvaraRadera
 5. Jättesnygg, verkligen!
  Dels fina färgkombinationer och fina kontraststickninga, men sen blev trycket så himla häftigt på sidan så. Och persnligt! Den ska du vara stolt över!

  Grattis till Coverpron, förresten!

  SvaraRadera
 6. Jättesnyggt! Och kanonfin färgkombination, jag har det randiga tyget också och lär nog sno lite inspiration. :-)

  SvaraRadera