lördag 1 november 2008

Nyheter i mängd!

I veckan så hade Gabriel besök av sin lekkamrat Anton och som en liten höstpresent till honom så fick han en alldeles egen mössa. Egen på så sätt att det står ANTON på den.Till saken hör att Antons pappa beställde med panik i rösten en ny mössa till Anton, för att han hade förlorat sin "mimiS-mössa" på en parkering i Örebro som sedan återfanns efter några dagar på samma parkering. Iallafall så tyckte jag att det var dags för Anton att få en ny mössa även om den gamla återfanns och då passade jag på att testa lite nya grepp. Mössan är i en ny modell och i dubbelt tyg för att fungera även när det är lite kallare. Jag har dessutom testat textiltryck och skrivit Anton på den. Mössan är vändbar och den ena sidan är blå/turkos randig och har ett rött textiltryck medans den andra sidan (insidan på bilderna) är sydd i röda elefanter.


Till slut en livebild på Anton i sin nya mössa. Storleken var en chansning, men den visade sig sitta perfekt. Anton verkar nöjd för i vanliga fall brukar han dra av sig mössorna på en gång, men denna fick sitta kvar.
Tack Kerstin för att jag får visa livebild!


Mönster: Eget i stlk 1-2 år
Material: Turkos/blå randig trikå från Eiser, röda elefanter på insidan. Tryckfärg från mitt hemlispaket från Yrväder.

Att tänka på:
Sydde en stickning nedtill på mössan med förstärkt raksöm som tyvärr gjorde så att tyget sträcktes och bubblar sig lite. Dock är det inget som syns när mössan används. Roligt att testa på textiltryck och på detta har jag använt bokplast vilket var riktigt smidigt, tyvärr går ju schablonen i bokplats inte att återanvända. Kul att mössan blev så bra i storlek.

5 kommentarer: