fredag 31 oktober 2008

Arkiverat!

Förra veckan så tog jag tag i att ordna till alla mina mönster som är tillklippta. Jag har tidigare förvarat dem i plastfickor med bälg och ett gem runt mönsterdelarna. Men det har blivit mer och mer mönster ritade och plastfickorna har tagit slut och pärmen har svämmat över. Istället för att köpa mer plastfickor så har jag utnyttjat den mängd av kuvert som jag hade liggande här hemma. Nu ligger varje mönster och storlek i var sitt C5-kuvert och utanpå kuvertet så har jag skrivit vad det är för mönster. I framtiden kanske jag tom skall skriva ute en bild på ett färdigsytt plagg av mönstret för att klistra på kuvertet (Tack Thea, "Blomma åker vagn" för tipset). Kuvertet har jag placerat i en plastlåda från IKEA och jag kommer senare göra ett kartotek så att jag snabbt hittar alla bodies, muddbyxor, tröjor osv.

8 kommentarer:

 1. Smart lösning, jag håller oxå på att sorterar mina mönster.

  SvaraRadera
 2. Ja det är riktigt roligt när man väl får iordning på sina saker - så enkelt det blir när man hittar bra ;-)

  Har inte haft så mycket ork till att sy, så då får man utnyttja tiden med sådant här istället :-D

  SvaraRadera
 3. Jag har inte så många mönster än så jag har dem i en pärm än så länge, med just ett utskrivet kort så att jag lätt ser vad som är vad.

  Skulle GÄRNA låna din mönsterlåda! :D

  SvaraRadera
 4. Så smart, mulig at jeg må flytte mine mønster fra plast lommer til konvolutter.. :o)
  Takk for en god ide!

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken ordning. Skulle också behöva nått sånt!

  SvaraRadera
 6. Dette var smart.Kanskje jeg på stjele ideen din;) Her ligger mønstrene i plastlommer i perm,men ja det blirr litt fullt og de faller lett ut.Flott blogg og flotte klær du syr forresten:)

  SvaraRadera
 7. Smart! Tror jag kommer härmas lite :-) Har just nu några i plastficka, andra i böcker och nytterligare några i en påse. Men denna ide var ju super.

  SvaraRadera