onsdag 15 oktober 2008

Turkost + orange = SANT

Även om jag har några beställningar att sy, så kan jag inte låta bli att smita emellan med lite kläder till Gabriel då och då. Det är ju bara så himla roligt när man nu har fått snits på mönstren och sömnaden går som en dans. Hade ju redan i söndags klippt till lite plagg, 2 bodies och 2 muddbyxor och igår satte jag mig vid symaskinen strax efter 19.00 och var färdig att trycka i tryckknapparna lagom till CSI började klockan 21.00. Med andra ord så går denna sömnad som på räls nu. Nu är det bara den efterlängtade täcksömsmaskinen som saknas så kan man nog minska sömnadstiden ytterligare lite. Kanske kan det få bli en härlig julklapp till mig själv.

Först ut av de tillklippta plaggen blev de turkosa muddbyxorna, sydda i Andersson & Hjalmarssons underbara velour och muddarna är naturligtvis i Stoff & Stils turkosa stretchjersey. Tycker om när muddbyxorna är i en och samma färg, för de blir så enkla att matcha till lite olika bodies då. Har läst i vissa bloggar, och har även egen erfarenhet av att A&H´s velour är så stretchig och svår att undvika bubbliga sömmar. Men jag måste säga att denna turkosa velour var betydligt lättare att sy i än den röd/cerica som jag sydde tunikan i.Till dessa byxor sydde jag en orange/vit-randig body. Den egentliga orsaken till denna body var att jag ville ha fler bodies som matchade Gabriels dödskalle-jeans, och att den sedan matchar ytterligare byxor är ju inte så dumt. Bodyn är sydd i randig Eiser-trikå som jag så snällt fick köpa av Älsklingsfrö. Kroppen är bredrandig och ärmarna är smalrandiga för att leka lite med kombinationer. Som vanligt så har jag uteslutit knäppningen för bodyn går lätt över Gabriels huvud ändå. Muddarna är i samma turkosa stretchjersey (S&S) som muddbyxorna. Till skillnad från tidigare bodies och tröjor har jag gjort ärmarna något längre och satt kantband nedtill, detta för att få lite variation. Som vanligt så stickade jag ned sömmar, raglansömmar och sidosömmar med dekorationssöm 16 (våffelsöm) på min Pfaff. Tycker det ser så snyggt och proffsigt ut och pricken över i:et är nedstickningen av sidosömmen tycker jag.
Slutligen så får ni lite härliga live-bilder på Gabriel som är tagna innan avfärd till dagmamman i går morse. Det var därför mörkt ute men se så bra bilderna blir i alla fall med den nya kameran. Jag bara älskar den!
Mönster: Muddbyxa Softy (eget) i stlk 74/80 som jag breddade lite längst ned på benen för att få ännu mer pös. Eget bodymönster från kollektion mimiS, body long R i stlk 74/80.

Material: Turkos velour från Andersson & Hjalmarsson, turkos mudd från Stoff & Stil, orange randig interlock (Eiser) köpt av Älsklingsfrö.

Att tänka på: Det blev ett rejält sträckande för att få till benslutets mudd pga att jag breddat benen. Detta resulterade i två synålar. Breddningen är inget jag skal göra på beställningsbyxor.

7 kommentarer:

 1. Jättefint, kombinationen bredrandigt & smalrandigt blev jättebra. Bodyn passade jättebra tillsammans med de turkosa byxorna.

  SvaraRadera
 2. Åh, jag älskar den turkosa färgen, och det var inte dumt att kombinera med orange!

  Jag har en äldre modell av kameran, en EOS 400D, och jag förstår att du gillar den! Jag är toknöjd med min och jag antar att de nyare modellerna är ännu bättre. Ihop med Picasa för att superenkelt redigera bilderna med kontrast och annat, me löööve!
  /(Lisa)Marie

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Härliga färger!

  Och du har rätt, bodies måste det bli i plural!

  SvaraRadera
 4. Jättefina kläder och snygga färger ihop!

  Angående A&H:s velour så tyckte jag att den randiga var mer stretchig än den enfärgade men det kan ha varit ibillning, att det blev mer påtagligt i och med ränderna.

  SvaraRadera
 5. Tack allihop för komplimangerna!!! Det värmer mycket med sådan kommentarer. Kombinationen turkost/orange blev lyckad men jag planerar även för en matchande röd elefantbody med turkos mudd. Den kombinationen är nog min absoluta favorit.

  Marie: Picasa har jag inte gett mig på, men jag har ett äldre CorelDraw installerat i en annan dator som jag skall ge mig på när tiden, orken och lusten faller på. Hade funderingar på att köpa mig "Elements" men jag tror tom att Corels är bättre så varför köpa något man redan har.

  Helena: Håller med dig om att den randiga var mer stretchig än den enfärgade (har ju sytt i enfärgad lila tidigare och inte reagerat på stretchen då).

  Susanna: Jag är ingen språkexpert, men jag kör på med den böjningen iallafall.

  SvaraRadera
 6. Så fine klær!!
  Likte farge kombinasjonen veldig godt :o)

  SvaraRadera