onsdag 15 oktober 2008

En guldig tunika till en tös

En liten tös har nyss fyllt 5 år och skulle naturligtvis få ett klädesplagg i present. Guld är tösens älsklingsfärg, men att göra ett klädesplagg helt i guld samtycker inte de vuxna i. Därför blev det en liten mix av de olika åsikterna med en tunika i cerice/röd härlig velour från Andersson & Hjalmarsson. Ärmarna är inspirerade av ett Ottobre-mönster och har en liten puffärm och nedtill är de sydda med vit interlock. Muddarna är cerica och sydda som vanligt i Stoff & Stils stretchjersey.Nedtill på tunikan är det en stark lila applikation i form av en blomma som är fastsydd med just guldtråd. Jag hoppas att den lilla tösen blir nöjd med det lilla guld som blev.

Mönster: Egenknåpat med inspiration från Ottobre i stlk 116, men med lite förlängda ärmar för lång användningstid.


Material: Randig velour från Andersson & Hjalmarsson, vit interlock från Jofotex, cerice mudd från Stoff & Stil och lila interlock från E-slöjd. En salig blandning med andra ord!


Att tänka på: Jag hoppas att de bubbliga sidosömmarna försvinner i tvätten - det är svårt att få till dem riktigt bra i A&H´s velour. Ärmarna är ca 40 cm långa, förhoppningsvis inte för långa. Lite nervöst, men jag hoppas tunikan uppskattas och passar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar