tisdag 14 oktober 2008

En härlig höstdag!

Söndagen tillbringades i trädgården. En underbar höstdag med lite höststädning samt en hel del tagna foton. Det är inte svårt att knäppa gott om bilder med den nya kamera, ca 350 kort togs under söndagen i det härliga vädret. En hel del bilder på höstdetaljer men även lite nya fräscha bilder till mimiS.
Ett litet vattenblänk under de stora blodlönnarna. Här skulle jag nog ha lagt löven lite mer i mitten för att centrera focus lite.
Fantastiska färger! Här i form av finflikig kinesisk blodlönn.


Även Gabriel trivdes ute i trädgården, trots rejäl förkylning. Det blir ju fantastiska färger när man fotar utomhus.


I lundpartiet under blodlönnarna finns vitstrimmig liljekonvalj som har vackra röda bär så här på hösten. Mina stubbar och stammar är underbart vackra, det tycker även Johan som skrattade när jag släpade hem dem från skogen.


Krukan på trappen fick lite höstplantering i form av ljung, cyklamen och murgröna.Medan jag sprang runt och fotade slet Johan med att kratta upp alla löv samt att fylla på jord i vår rabatt på framsidan. Planteringen får ske tidigt i vår för nu känns det som det är lite sent att flytta på plantor. Jag har ju en hel del som huserar i köksträdgården som skall flytta tillbaka hit till framsidan.

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder!
  Det kommer bli fint på framsidan när ni får härliga planteringar där :)

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder. Du är väldigt duktig på att fota, jag tycker själv det är så svårt att få fokusen rätt och allt det där. Väldigt tjusigt!

  SvaraRadera
 3. Tack för komplimangerna. Jag är ju endast nybörjare på min kamera, har haft den i strax över en vecka. Men det känns riktigt roligt att fota.

  Ja visst blir framsidan bra, om man får säga det själv. Längtar till jag kan börja plantera (det roliga) men det får anstå till våren. Hade önskat att jag hunnit plantera lite redan i höst och även satt ned lite vårlökar, men nu känns det för sent. Den som väntar på något gott....

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder! Kul med en ny kamera!

  SvaraRadera