söndag 26 oktober 2008

Gabriels rum


Igår så var jag på Jofotex, en heldag, som det alltid blir när man är där. Träffade några sy-bloggare dessutom så det blev en hel del sömnadsprat. En härligt inspirerande dag att gå och lockas bland alla tyger. Som vanligt så blev det en Jofotex "jätte-kassar" med tyg, bla lite landskapstyg, royalblå ugglor och andra matchande interlock. Lovar att visa bild på dessa lite senare i veckan, för tillfället så ligger sista laddningen av tyg i torktumlaren. Förhoppningsvis så blir det lite tillklipp av de nya tygerna ikväll. Iallfall så står en beställning på muddbyxor och Key-jacka på schemat som jag har dragit ut på allt för länge. Ikväll skall det bli tillklippt och påbörjad för att förhoppningsvis levereras på tisdag. En brun elefantbody får följa med som kompensation för dröjsmålet hade jag tänkt.


I morse så satt jag och surfade runt på en del bloggar jag följer och hittade en fantastisk länk som gav en hel del inspiration för Gabriels kommande barnrum. Jag har ju planerat att ha vitt, ljusblått, marinblått med lite röda inslag i Gabriels rum och det var ju precis det jag hittade hos The white Company.


Alla bilder här nedan har jag lånat från The White Company.
Det svåra med den vita stilen tycker jag är att få till den lite "tufft" så att det int blir för sött och tjejigt. Här tycker jag de har lyckats bra med de blå och röda detaljerna med stjärnor som dekoration. Jag har ett litet skrivbord med tillhörande stol ute i garaget som jag har planerat att måla vitt och använda i Gabriels rum. Stolen har jag tänkt att dekorera med en stjärna eller en kompassros på sitsen.Kanske kan man ta till var på någon gammal bokhylla vi har till övers och få till något sådant här. Vi har en bokhylla i laminat från min ungdomstid som bara står och dräller, med lite vit färg och några skivor med "fuskpanel" så kanske man kan få till ungeför samma stil.
En gosig hörna för bokläsning vore inte så dumt och kanske i form av en röd bönsäck. Helst skulle jag vilja ha modell större så att både en vuxen och Gabriel får plats. Eller också så blir det istället en go' öronlappsfotölj. Vi har en gammal dux som är helt underbar att sitta i, men tyvärr är den tråkigt blommig i klädseln. Får se om man kan lyckas att klä om den själv, för att lämna bort detta arbete, kostar enligt mig allt för mycket. (Med detta menar jag att jag själv inte är villig att lägga ut så mycket pengar på denna fotölj, att tapetserar är värda vad det kostar och att det tar lång tid det förstår jag.)

På syfestivalen planerar jag att handla en del quilttyger för att sedan sy en del textila dekorationer till Gabriels rum. Några härliga kuddar....
...kanske kan man ge sig på en härlig quilt (eller så nöjer jag mig med det härliga vadderade ljusblårandiga överkastet som jag har i garderoben)...
... en underbar julstrumpa skall Gabriel naturligtvis få. Tomten kommer ju alltid till oss en sväng på natten innan julafton och då måste han ju ha något att stoppa Gabriels paket i...


...några förvaringspåsar är ju alltid toppen att ha, så något liknande skall det abolut bli av lite härliga quilttyger...... och ett snyggt flaggspel, kan jag inte låta bli att sy. Det har blivit en lite "fluga" på bloggar jag läser.
Sedan fanns det ju en hel del fantastiska leksaker hos The White Company. Vad sägs om den här härliga kulramen? Helt underbart snygg, och med matematik som är mitt favoritämne......och de här goa träkuberna och bilarna som man kan bygga ihop till en hel stad. Denna idé skulle man faktiskt kunna få till själv med hjälp av lite träbitar, sticksåg och målarfärg. Vi får väl se.Tack Bea för den underbar länken! För er som ännu inte har upptäck den underbara bloggen Beas barnslikheter så passa på att besöka henne också. Hon blandar sömnadsalster med inredning (min drömkombination) i ljusa härliga färger.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin inspiration! Jättesnyggt med dom färgerna.

    SvaraRadera
  2. Javisst är det härligt inspirerande bilder! Längtar så till jag kan börja inreda lille Gabriels rum. Nuvarande ljusa, nästan vita tapeter och parkettgolv i "sliten look" får vara kvar, så jag kan sätta igång med "piffet" så snart Jossan har flyttat ut. Problemet är att hennes blivand rum skall tapetseras, målas och få nytt golv innan hon kan flytta över, det dröjer ett tag med andra ord ;-)

    Innan jul skall det ju som sagt vara klart!

    SvaraRadera