måndag 18 augusti 2008

En till tröja i samlingen

Sömnaden har gått bra i helgen trots en liten gnällig Gabriel som har feber och ett besök på akuten i fredags då Gabriels farfar inte mådde så bra. Nu verkar iallafall febern att börja ge med sig och farfar mår bra igen. Mitt mål var att ha både byxor och tröjor till marknadskollektionen klara i helgen, men dit har jag inte riktigt kommit. Det känns bra iallafall. Gårdagen bestod av sömnad hela dagen så när som lite pauser för mat. Perfekt att ha ett stort arbetsrum med symaskiner, dator och TV för både jag och Johan satt där nere, jag vid symaskinen, han vid datorn och Gabriel lekandes på golvet samtidigt som TVn stod på med OS. Kan en söndag bedrivas på ett bättre sätt? Här får ni en liten tjuvkik på marknadskollektionen, men ett mer ingående inlägg får ni vänta på tills allt är klart.
Mitt upp i all sömnad till marknadskollektionen kunde jag inte låta bli att sy en tröja till Gabriel igen. Han har några stycken att välja på, men det går alltid åt särskilt när han börjar hos dagmamman. Med denna tröja ville jag göra en sista koll på att halsringningen blev bra, denna modell som har vanlig ärm, liksom raglantröjan ingår ju i marknadskollektionen.


Tröjan är av egen modell i en underbar trikå från "trikå-Eva" som jag fick i ett tygbyte med Älsklingsfrö. Jag älskar detta randiga tyg, mjukt och härligt i underbara färger som går att matcha med mycket. Gabriel har både marinblå, limefärgade och röda muddbyxor som passar till denna tröja. Tyvärr börjar detta randiga tyg att ta slut. Ärmarna är i en tunn marinblå singeltrikå från Calletex och den röda mudden är Stoff & Stils mudd. Jag tycker att tröjan blev toppen och det finns inte något att ändra på. Modellen med vanlig ärm har jag lagt till i kollektionen för att ta till när jag syr i randiga tyger så jag slipper mönsterpassa. I annat fall tycker jag bättre om raglanärm, det går dock betyligt snabbare att sy denna modell utan dekorsöm över ärmsömmen som jag använder vid raglanskärningen.

Sedan vill jag avsluta med en bild på en inte allt för glad Gabriel. Den händer inte ofta att denna min kommer fram för han är för det mesta glad, men ibland när man inte får som man vill kan både ilska och gråt komma fram. Här har vi sagt nej till att hålla på i kökskåpen, vilket inte riktigt gillas.


Mönster: Eget - långärmad t-shirt i storlek 74/80.

Tyg: Randig eisertrikå, marinblå singeltrikå från Calletex och röd mudd från Stoff & Stil.

Tänka på: Vet inte - allt flöt på bra och den sitter kanan.

2 kommentarer:

  1. Puh, jag blir svettig bara av tanken på det jobb du har gjort och det du har framför mig. Men jag är imponerad. Får se om det blir ett gemensamt race framemot jul sedan då ;-) Må gott!

    SvaraRadera
  2. Åh vad du är duktig, har kollat lite på det du sytt och fastnade för tröjan med elefanter på. Hoppas att jag har möjlighet att komma på marknaden för då kanske det blir ett köp.
    Bor också i metropolen ;-)

    SvaraRadera