fredag 4 juli 2008

T-shirt i en handvändning

Idag skall vi åka iväg på utflykt tillsammans med några grannfamiljer. Resan går till Örebrotrakten där Johan och äldste sonen Mattias skall köra gocart. För ett tag sedan sydde jag ett par coola "gabbe-short" men har inte haft någon passande tröja att ha till. Snabbt och enkelt sydde jag ihop en i morse (hade klippt till denna och lite annat under gårdagen).

Är inte helt nöjd med knäppningen. Jg har gjort denna modell tidigare och blev inte heller den gången helt nöjd. Nu i efterhand så inser jag att den nog går att dra över huvudet utan knäppning. Detta skall jag nog försöka få till på de andra två som redan är tillklippta. Sedan är jag som vanligt besviken på den vita mudden, den är tunn och tyget inunder syns igenom. Dags att beställa från S&S och då ta med en bit vit mudd också.

Tyget är röd singeltrikå från Jofotex i samma kollektion som ugglorna, mudden har jag köpt från lokal handlare och till de vita dekorationssömmarna har jag använd Stoff & Stil´s tråd. I vanliga fall tycker jag den är lite för tunn för att göra dekorationssömmar med, de blir inte riktigt så framträdande, men i detta fall blev det riktigt snyggt.

Mönster: Har utgått från mitt egna mönster på body med raglanärm men kortat av till t-shirt, stlk 74.

Material: Singeltrikå från Jofotex (tycker om dess kvalité) och mudd får lokal handlare.

Att tänka på: Måste köpa vit mudd från S&S. Deras mudd är min abslouta favorit. Måste få till en annan knäpping än denna som inte riktigt blir snygg. På mina bodies har jag ju gjort en annan som dock tar lite mer tid pga att man skall stryka på lite vleiselin. Snyggare är den iallafall. Jakten på den optimala knäppningen går vidare.

3 kommentarer:

 1. Härligt glad färg. Har också det tyget ligger här hemma, men har inte kommit mig för att klippa i det än. Har inte ens klippt i ugglorna än.

  SvaraRadera
 2. Det där tyget är jätteskönt och snyggt! Jag sydde ett par tajts i det igår - precis lagom tjocka och väldigt mjuka.

  Gillar röd tröja med vita kanter och stickningar. Hoppas du hittar den bästa knäppningen till nästa gång. Kuvertringning kanske?

  SvaraRadera
 3. snygg, gillar vit & rött ihop :)

  SvaraRadera