söndag 18 maj 2008

Nya bodisar!

Har laddat upp med ett gäng bodiesar i härliga färger. Även dessa är sydda med lånemaskinen och det gick så himla bra. Stickningarna på ugglebodiesarna är sydda med dekorsöm nr 16 (våffelsöm) och blev hur bra som helst, inget bubbligt här inte. På maskinen kan man dessutom ställa in "balans" så att maskinen matar tillbaka tillrcäkligt så sömmen blir snygg och går ihop tillräckligt. Vilken dröm! Kanske kan man till och med leva utan en Coverpro om man har en sådan maskin. I och för sig så får man ju inte den snygga dekorsömmen med trillingnål i så fall.Bodiesarna är sydda efter eget mönster med raglanärm och knäppning i söm. Vid knäppningen har jag förstärkt tyget med vlieselin så det håller lite bättre vid tryckknapparna. Tycker detta mönster fungerar toppenbra, och jag börjar få in riktigt bra resultat efter att ha sytt några stycken. Två ugglebodiesar - en röd med brun mudd och en brun med turkos mudd. Den sistnämnde blev en stor favorit - så härliga färger. Dessutom blev det två turkos/blårandiga bodiesar. Dessa har inte några dekorsömmar för jag tycker det då blir "för mycket", en med rosa mudd och en med orange mudd. Den rosa mudden var en ny färgkombination och jag tycker den blev härlig den också, även om den orangea fortfarande är min favorit.


Mönster: Eget mönster (body med raglan och knäppning i söm), stlk 62/68 på bruna ugglor med turkost och turkost/blå-randig med rosa det två andra bodiesarna i stlk 74/80.


Material: Ugglor från Jofotex och brun och turkos mudd från Stoff & Stil, turkos/blå-randig trikå från MG´s och rosa mudd från Calletex.


Att tänka på: Skall justera mönstret ytterligare då det inte har riktigt samma form vid grenen på de båda storlekarna. Dessutom överenstämmer inte längden på ärm respektive fram/bakstycke vid denna söm. Känns så trist att behöva justera (=klippa av ärm vid halsringning) efter att man sytt ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar