onsdag 16 april 2008

Ugglor - del 4

Följetången fortsätter....Imorgon skall jag ge mig ut på utflykt ned till mina hembygd. Första stoppet blir hos min kära mormor som flyttat till ny handikappanpassad lägenhet. I höstas fick hon inflammation i sina muskler och har sedan dess svårt att gå. Övernattningen sker hos moster och morbror och det blir kanske ett besök hos ena kusinen också. Hans barn, Gabriels sysslingar har nyss fyllt år så en liten present tänkte jag ha med mig. Naturligtvis, sytokig som man är, blir det lite hemmaknåpade kläder. Amandus skall få denna t-shirt i bruna ugglor och ljusblå muddar.

Amandus syster Amilia får en denna matchande tunika.

Som vanligt har stickat ned sömsmånen med matchande dekorsöm i ljusblått. Denna gång har jag nästan följt mönstret till "punkt och pricka", jag har endast förlängt det lite. Allt har flytit på bra om man börjar få riktigt snits på det här med att sy. Uggletyget är av sådan härlig kvalité och är lätt att sy av tycker jag.

Tycker att raglanskärning är så himla snyggt och det gör sig så bra med min favorit - dekorsöm. Tycke dock att det är snyggare med rak raglan än som ovan böjd, men något sådant mönster har jag inte hittat. Jag skall nog försöka knåpa ihop ett sådant mönster i diverse storlekar.

Mönster: Ottobre nr2/2005, raglan t-shirt, stlk 104 men har förlängt t-shirten 3,5 cm.

Material: Brunt uggletyg och ljusblå mudd från Jofotex i Söderköping.

Att tänka på: Här går det undan när allt flyter på bra. När jag till sist strök t-shirten insåg jag att jag inte kom undan med att plocka fram sprätten - jag hade sytt på namnlappen på baksidan. Men det var snabbt och enkelt åtgärdat.

5 kommentarer:

 1. Oj, menade att det extra positiva är att man kan matcha med så många olika färger på mudd :)

  SvaraRadera
 2. Jättefin, fräscht med det blå till, själv har jag testat att matcha med gul mudd. Jag gillar din tunika också, det skulle bli fint med cerise mudd också :)

  Något extra positivt med det annars liiite opraktiskt ljusa uggletyget. Men vem kan låta bli att köpa? :D

  SvaraRadera
 3. Va fina saker du sytt i uggle tygerna!

  SvaraRadera
 4. Men människa, hur mycker har du hunnit sy egentligen!! Jättefina grejer och massor av dem!
  Gillar särskilt pyjamasen och den lille sötnosen som bär den! :-)

  SvaraRadera
 5. Tack för komplimangerna! Den goe dräkten G har på si är numera ljusblå med röda ugglor efter en miss i tvättmaskinen :-(

  SvaraRadera