tisdag 8 april 2008

Byxa + tröja

Här kommer två set om byxa och tröja som jag sydde i förra veckan. Båda seten är i storlek 74 och tröjorna utgår från samma mönster men skiljer sig åt med knäppning (sprund fram och bak).

Det blå består av min vanliga muddbyxa i klarblå velour och muddar i samma färg. Hade klarblå mudd hemma, men till den fantastiskt "lysande" blå färgen på velouren så verkade mudden dassig. Hittade denna mudden på Jofotex och den passade betydligt bättre. Tröjan är sydd i S&S regnbågstyg med samma klarblå mudd i hals och ärmslut. Knäppningen sker med sprund i nacken. Tröjan är tillklippt efter en tröja ur Ottobre som har bra och tajt passform men där har den en helt annan knäppning, mao har jag modifierat mönstret som vanligt.


Mönster: Ottobre nr4/2007, trikåbyxa nr 2 i stlk 74, tröjan är modifierad utifrån Ottobre nr1/2005, babytröja nr 1 i stlk 74, knäppning med sprund i nacken.

Material: Blå velour från Calltex i Örebro, blå mudd från Jofotex i Söderköping och multirandig trikå från Stoff & Stil.

Att tänka på: Dessa modeller går "som på räls"Det rosa setet har en byxa med bootcutskärning utan muddar vid benslut och resår i midjan på samma vis som uggle-leggings. Byxorna är sydda i velour från S&S och har dekorsöm vid benslut och vid midjeresåren. Tröjan är av samma snitt som regnbågströjan men jag har istället sprundet fram. Tröjan är randigt med orange och cerice som framträdande färger (tyg från MG) med oranga muddar (från S&S). Det är första gången jag har köpt S&S mudd och jag bara älskar det. Det är tunt men stretchar bra.


Mönster: Byxor från Ottobre nr1/2005, overall i velour nr 2 som är avtagen vid midjemarkeringen på mönstret, stlk 74, men med 2 cm förlängda ben. tröjan är modifierad utifrån Ottobre nr1/2005, babytröja nr 1 i stlk 74, knäppning med sprund i fram.

Material: Randig singeltrikå från MG, orange mudd och cerise velour från Stoff & Stil.

Att tänka på: Snabbt, enkelt och snyggt!

1 kommentar:

  1. Vilka fina kläder, härliga färger, ser väldigt välsytt ut.

    SvaraRadera