måndag 3 mars 2008

Grodklänning

Blev inspirerad av mina grodbyxor och klippte till tre liknande klänningar i resterande manchestertyg. Denna gången blev grodan grön och kantbanden är limegröna. Modellen är kanske lite kort och nästa gång skall nog knäppningen bli i form av knapp på axeln istället för sprund i bak.Jag tycker inte om när sprundet blir lite "utstående" vilket jag tror är oundvikligt. Alternativet är att sy ned det med en stickning, men då tror jag detta kan ge "skav" istället. Mönstret är en egen konstruktion men jag har sneglat på Ottobre för att få storleken något så när rätt. Klänningarna saknar tryckknapp, namnlapp och tvätt. Tvätten för att grodans hjälplinjer skall försvinna, tryckknapp bak i sprundet och namnlapp som skall placeras i nederkant till vänster på framstycket för att täcka kantbandets omlott.

Mönster: Eget

Material: Vit manchester från Stoff & Stil och bomullskantband från Calletex (de tror nog jag är knäpp - köpte nästan en hel rulle kantband. De frågade för de trodde de hörde fel).

Att tänka på: Att göra klänningarna något längre och att ha knäppning på axel istället för sprund.

2 kommentarer:

  1. Så fina! Vad har du utgått ifrån när du ritade mönstret?

    Kan inte säga annat än att jag håller med dig att edt är svårt det där med att sticka ned sömsmånen när man sytt så många lager. Om det är svårt att få till kantningen längst ned kan man ju göra som du skrev och dölja med namnlapp. För att kantbandet inte ska fransa upp sig brukar jag försöka vika in kanten.

    SvaraRadera
  2. Vilka fina klänningar gillar din groda :) Cool bild med tripp trapp trull!!!

    SvaraRadera