torsdag 21 februari 2008

Overall i velour

Jag vill sy ett par hängslebyxor med knäppning på axeln, men jag har inget bra mönster. Jag har beställt Gynthers bok från biblioteket, men i väntan på denna så blev det en overall/jumpsuit från Ottobre istället.Dessa är sydda i gul velour jag fick från Gecko i hemlispaketet och kantat med gammalrosa mudd (mudd som fanns hemma och som matchade den befintliga vinröda dragkedjan) i ärm och halsöppning. När jag mätte på ett av Gabriels hängslebyxor så tyckte jag benen blev lite korta så jag klippte till dem 2 cm längre vilket var perfekt. Byxorna är förövrigt sydda enligt storlek 62, vilket passar 65 cm långe Gabriel perfekt.

Mönster: Ottobre nr1/2005, overall i velour nr 2, stlk 62, men med 2 cm förlängda ben.

Material: Gul velour från Gecko i hemlisbytet (som jag antar är köpt på Calletex). Dragkedja och mudd från "tyggarderoben".

Att tänka på: Tyckte att overallen blev bra, men det är lite pill att sy i dragkedjan. Man har andan i halsen varje gång och hoppas på att man har tur. Det kommer bli fler overaller, men då skall jag försöka mig på tryckknappar som knäppning istället för dragkedja (=lite utveckling av mönster).

2 kommentarer:

  1. Jättefräsig modell på byxorna. Jag tycker att färgen är jättefin.

    SvaraRadera
  2. Den tycker jag du ska vara väldigt stolt över! Snygg!!

    SvaraRadera