onsdag 6 februari 2008

Kollektion mimiS - klänning

Har justerat mönstret från prototyp 1 för att använda som klänning i mimiS. Denna klänning har hela fram och bakstycke och på det viset inget rynk i midjan på framstycket. Klänningen har kantband vid hals- och ärmringning och är på det viset inte fodrad. Jag har sytt upp tre klänningar i stlk 62, 74 och 86 cl. På denna klänning hade jag tänkt att sätta tryckknappar som knäppning men ytterligare en variant kan ju vara knytband (kanske passar bättre på enfärgad klänning). Jag tycker modellen är så gjord så den är rätt så "förlåtande" om man inte har exakt storlek så jag kommer att "kalla" dem 62/68 (Gabriel som har stlk 68 passade 62:an perfekt på), 74/80 och 86/92. Tyget är köpt på Jysk för fyndpriset 25 kr/m och är underbart i både färger och kvalité, inget skrynklande och med härligt fall. Kanske får det bli en tunika till mig i detta också.Mönster: Eget i storlek 62, 74 och 86

Material: Tyg från Jysk.


Att tänka på: Skulle vilja ha "omlotten" lite större så nästa gång skall jag klippa framstyckena bredare (har dock redan en klänning tillklippt).

1 kommentar:

  1. Jag gillar skarpt idén med tryckknappar till denna omlottklänning. Kanske att det blir för "flaxigt" med bara knytband, eller? Det vore jättekul att få se ne bild med den på.

    SvaraRadera