tisdag 19 februari 2008

Gula hilcomuddisar

Igår kom äntligen mina efterlängtade Hilcotyger från NeaNobell. De har tagit en omväng hem till mig, men den som väntar på något gott... I förmiddags var jag och Gabriel till babysången och jag tyckte det vore bra med ett par gula muddisar i reklamsyfte, så jag knåpade ihop ett par vanliga muddisar innan vi gav oss av klockan 09.15. Det är tur att Gabriel vaknar tidigt!

Jag har använt mitt vanliga muddis-mönster till dessa gula som har matchande gula muddar. En röd namnlapp på midjemudden får pryda dessa vårbyxor. Byxorna passar utmärkt till denna body som jag tidigare gjort av tyg från E-slöjd.Det är verkligen en färg man blir glad av. Så tyckte även en mamma på babysången och beställde ett par liknande till sin tös på 8 månader. Dessa skall bli med lägre midjemudd och bootcut-ben utan mudd vid benslut - med andra ord, lite mer "tjejiga".


Mönster: Ottobre nr4/2007, trikåbyxa nr 2, men med ben och midjemudd som har höjd ca 17 cm vardera.

Material: Gul velour och gula muddar från Hilco.

Att tänka på: Jag skall nog göra muddarna lite mindre. Till Gabriel som har storlek 62/68 (62 cl enlig Ottobremönstret) så gör jag midjemudden 41 cm och benmuddarna 18 cm. Detta skall jag nog minska 1-2 cm, åtminstone om byxorna skall vara till Gabriel och riktig muddväv används.

5 kommentarer:

 1. Så fina! Och vilken liten goding! :-) Visst är hilcos velour härlig, både att sy i och att klä sina barn i!

  SvaraRadera
 2. Å! Sol! Det där är verkligen mina favoritfärger!

  SvaraRadera
 3. Snygga! Tycker verkligen om den gula mudden till det gula tyget :)

  SvaraRadera
 4. Jättefina! hilcos velour är bäst!

  SvaraRadera
 5. Den där färgkombinationen var ju toppen! Jag gillar också gult och hade ett par byxor i det tyget du har tröjan i. Snyggt att matcha med Hilcos velour. Man får skynda sig att ha såna här plagg innan de blir för stora!

  SvaraRadera