fredag 16 november 2007

Hemlisfrågorna omgång 2

Nu är det dags för HEMLIShemlis omgång som har jultema. Ett härligt tema tycker jag som älskar alla helger i samband med jul, advent, jul, nyår och trettonhelg. För att göra det lite enklare att hitta mina hemlis-svar så flyttar upp dem och kompletterar dem lite.

Vilka färger gillar du?
Alla färger, men mest av allt starka klara färger.

Har du barn? Hur gammalt/gamla? Kön?
En liten Gabriel som föddes 5 september, samt 3 styvbarn 11, 16 och 19 år. Gabriel har storlek 62/68 för tillfället.

Pojk och flickfärger eller unisex?
Unisex. Rosa, rött och cerise blir det ibland till Gabriel också, men då lite mer pojkanpassat. Baggy byxor till Jossan (11-åringen) är ju också döläckert!

Retro eller inte?
Gillar det mesta.

Vilka tyger syr du helst i?
Helst stretchiga kvalitéer till barn.

Är det några tyger du absolut inte gillar?
Inte vad jag kan komma på.

Syr du helst till barn eller vuxna?
Har sytt en hel del tidigare till vuxna (mig själv), men den senaste tiden har det av förståeliga skäl endast blivit babykläder till Gabriel och klänning till 11-åring för att ha på ett bröllop.

Syr du helst kläder/inredning/lapptäcke/övrigt?
Jag syr det mesta, har dock inte testat lappteknik, även om jag på glada 80-talet köpte en del material till det som fortfarande ligger kvar i skåpet (dock inga tyger jag idag skulle vilja använda till lappteknik).

Syr du helst utifrån ett färdigt mönster, beskrivning eller egenkonstruerat?
Jag utgår oftast från färdigt mönster (det är lättast så) som jag sedan modifierar.

Köper du Ottobre, eller någon annan mönster/pysseltidning?
Har börjat prenumenera på Ottobre, efter inspiration från sytråden. I min tidigare ”sykarriär” (80- och 90-tal), när jag sydde till mig själv så köpte jag en hel del burdatidningar.

Hur länge har du sytt? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?
Jag har nog sytt sedan jag var 7-8 år och i början var det barbiekläder som gällde, i tonåren övergick det till kläder till mig själv, ett tiotal år har det varit uppehåll så när som på gardiner, kuddöverdrag, festklänningar vid de få bröllop jag varit på och fållning av för långa byxor, men sedan jag blev gravid har det blivit babykläder i mängd. Jag anser mig ligga någonstans mellan medel och avancerad ”sömmerska”.

Favoritgodis?
Lösgodis, men under graviditeten har jag fått noja på frukt och grönsaker i form av persikor, vindruvor, salladsblad, gurka och tomat.

Musiksmak?
Hmmm. Jag har inte så avancerad musiksmak utan tycker om det mesta i form av populärmusik. Lyssnar en del på RixFM. Norska sångerskan Sissel är dock en stor favorit.

Har du någon form för allergi? Livsmedel/djur/material?
Nej!

Annan hobby?
Alldeles för många hobbies bla inredning, trådgårdsarbete och djur (rider, tränar agility med svärmor och svärfars hund och älskar mina 2 katter).

Samlar du på något?
På allt skräp som ligger i garderoberna enligt min sambo. Men inget seriöst samlande, möjligtvis exotiska växter i trädgården.

Kaffe eller te?
Kaffe men en och annan tekopp blir det också.

Retro eller modernt? (samma sak just nu, kanske)
Jag är en människa som inte tycker om att bestämma mig, så jag älskar det mesta. Det får dock inte bli för mycket åt något håll.

Vintage/Romantiskt?
Samma svar som föregående fråga.

Nytt eller doredo?
Samma svar igen! Tycker om att ta till vara på det man har, men det får inte se för doredo ut.

Plast eller naturmaterial?
Jag är nog mycket ”lagom”. Jag är inte extremt åt naturmaterial utan kan tänka mig lite plast ibland också.

Pastell eller färgglatt?
Hmmm, ni får inte ut så mycket information av mig med mina svar. Färgglatt är väl det som gäller, men ljusblått och rosa går ju också hem ibland. Ljus lila och mintgrön i undantagsfall. Sydde dock Josefins (11-åringen) festklänning i ljuslila och den blev underbar.

Syr du bara med vanlig maskin eller har du även overlockmaskin?
Både min vanliga maskin och min overlock har jag ärvt efter mamma. Men det jag mest har ärvt efter henne är mitt intresse för att sy. När jag själv gick på lekis och mellanstadiet så hatade jag dessa hemmasydda kläder (hoppas inte Gabriel kommer tycka detsamma).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar