söndag 19 augusti 2007

Gammal blogg!

Systugan har åter öppnat!

Tänk vad skönt det är med semester, denna har jag längtat efter länge. Graviditeten har tagit ut sin rätt och orken har inte varit på topp de senaste veckorna därför har det inte blivit så mycket gjort förutom arbetet. Men nu har jag haft en vecka semester och krafterna börjar komma tillbaka, eller rättare sagt, man orkar mer av det man vill göra nu när man inte har arbetet, och man hinner ändå med "powernap" både på förmiddagen och eftermiddagen. Den senaste veckan har därför systugan öppnat igen och jag har fått några plagg sydda och än mer saker tillklippta. Min "att-göra-lista" minskar något iallafall.

Idag har jag sytt 2 dreggellappar i dubbelt tyg. På ena sidan har jag stretchfrotté och på andra har jag trikå, en med röd/rosa randig och en med blå-blommig trikå. Jag har även hunnit med att sy en hel dräkt bestående av muddbuxor, tunika och hätta. Hättan och tunikan är sydd i bomullstyg som jag hittat på second hand för 15 kronor, det har nog varit en gardin en gång i tiden. Muddbyxorna är sydda i vit stretchfrotté som kommer ifrån ett H2O-linne köpt på Factory outlet för 50 kronor. På tredje bilden kan ni se en svart vagnsfilt sydd i velour och vit trikå med grå nallar, samt en snuttefilt "label" sydd i turkos velour och trikå, med lappar som är provbitar från E-slöjd. När mormor var här i förra veckan så hade jag lite "hemhjälp" och slapp därför ofta göra mat på kvällen. Därför hann jag med att sy några gardiner. Det blev ljusblå "hissgardiner" till köket, en ny kappa till sovrummet och en "hissgardin" i badrummet (bild 4). Tyget till badrumsgardinen hittade jag på Jysk för 25:-/m, så det blev en rulle på 4 meter, så det räcker till en hel del. Det är tänkt att det skall bli ett överdrag till skötbädden (som skall ligga på byrån i badrummet) och lite förvaring till "skötbordet".

2007-jul-13

En utflykt till Norrköping!

Idag var den första riktiga semesterdagen. Johan och jag har inte riktigt kommit ned i varv och efter två dagar (lör-sön) hemma med regn så kände vi att vi var tvungna att hitta på något. Det blev en tur till Norrköping för att byta en walkie-talkie som äldste sonen, Mattias, hade köpt på Claes Olsson. Vi strosade runt lite i affärer, Johan i mer teknikinriktade och jag spanade in rean i klädaffärerna. Det fanns en del sött hos Polarn och Pyret, men jag tyckte inte plånboken tillät mer "fynd". Däremot så slog vi slag i saken och införskaffade oss en videokamera som vi länge har spanat in, eller rättare sagt, det blev en variant bättre än vi tänkt oss. Vi hade funderat på att köpa en billig variant av Sony med 20 x optisk zoom, men nu var varianten bättre med 40 x optisk zoom nedsatt i pris så för endast 400 kronor mer fick vi denna. Tyvärr är det ju som vanligt att batterierna måste laddas ordentligt första gången, så vi har inte möjlighet att testa den förrän i morgon kväll. Längtar!!! Det blir iallafall toppen att öva sig ordentligt på att både filma och redigera nu under semestern, för att få till bra första bilder på Krabaten. Det är alltid så roligt att titta på filmer och kort när det gått en tid och se barnens utveckling. Man kan aldrig få för mycket av minnen.


SONY DCR-HC45E - En extremt kompakt MiniDV Handycam med 2,5 LCD-skärm, Carl Zeiss-lins och en marknadsledande 40x optisk zoom.

Man känner dock av att man har gått en hel del idag för fogarna och ryggen värker och det har blivit en del sammandragningar i kväll. Det går an, när man ligger, men att gå några längre sträckor fungerar inte alls. Jag fick tom stanna till 2 gånger på uppfarten när jag gick från bilen och in när vi kom hem. Johan undrade vad jag sysslade med. I morgon får bli en lugn dag inomhus bakom symaskin och datorn istället. Jag skall försöka förbereda en del jobb-grejor också så jag slipper arbeta hela torsdagen. Därefter skall det inte bli något mer jobb på hela semestern.

2007-jul-09


Äntligen semester - syateljén har öppnat!

Idag har jag äntligen öppnat "syateljén" igen. Har klippt till ett par muddbyxor, en tunika och en hätta. Tunikan och hättan är klippt i blått och grönt retrotyg med frukter inhandlat på loppis för 15 kronor. Tyget skall även räcka till en förklädesklänning och ett par muddbyxor. Till dessa muddbyxor hade jag tänkt att sy en vit body med applikation av retrotyget på magen. De tillklippta muddbyxorna är i vit stretchfrotté, ett H2O-linne som jag köpt på fyndavdelningen på Factory Outlet. Två dreggellappar av den vita stretchfrottén och en kombinerad diaperbag/skötbädd har också blivit tillklippt och den senare är även färdigsydd. Skötbädden/diaperbag har jag hittat inspiration för på familjeliv. Den är sydd av tyg från Jysk (25 kr/m hittat på rea) och en vaxduk (29 kr/m) från Bonus. Jag har även tänkt att sy en matchande skötväska i det blommiga tyget.
Färgerna är inte riktigt rätt avbildade. Tyget har vit botten med röda, oranga, beiga och svart blommor i varierande storlekar. Skötbädden kan vikas ihop och blir då ca 20 x 25 cm och är tänkt att få plats i skötväskan. Naturligtvis så sydde jag på en namnlapp (Krabaten) också. Skötbädden har en lätt avtorkabar beige vaxduk på insidan. Jag sydde en söm på längden där bädden skall vikas när den fälls ihop.På skötbädden är en ficka påsydd som har plats för 4-5 blöjor. Skötbädden/diaperbagen blev riktigt bra, även om jag skulle göra några justeringar ifall jag skulle sy en likadan. Bla så skulle jag sy på band och kardborre innan jag sydde ihop skötbädden så jag slapp sömmar på insidan av skötbädden. Som mellanlägg har jag tagit ett riktigt tunt sommartäcke, men det bubblade sig lite så man kanske bara behöver exv fleece som är lite tunnare som mellanlägg för att få det lite snyggare. Diaperbagen skall man nog sy på samtidigt som man syr ihop skötbädden så man får den att sitta i sömmen mellan vaxduken och yttertyget.

2007-jul-08


Babyprylar på plats!

Nu är vår barnvagn inköpt och levererad. Vi har köpt den av goda vänner för ett riktigt bra pris. Vagnen är i mycket gott skick, 4 år gammal och bara använd av ett barn tidigare. Vagnen är en brun/beige Emmaljunga Edge med mjuklift. En riktigt bra vagn känns det som även om jag helst skulle vilja ha en hårdlift för att få lite bättre plats i liften.


Vagnen står nu inne i vårt finrum, för att man skall kunna gå och känna på den. Jag har dessutom provat att bädda lite, men framförallt örngottet är alldeles för stort, så det blir till att börja sprätta för att sy om det hela lite. Drömvagnen är en
Kronan duo-vagn, men förnuftet säger att det inte är värt fyra tusen kronor mer för att få en sådan vagn.


Ett babyskydd (bilbarnstol) har vi också fått tag på för billig penning. Det var kusinen med blivande fru som hade ett till salu, när lilla "Milan" har vuxit ur detta.

Babyskyddet har dock Atlas redan lagt beslag på.

2007-jul-08

Uppdatering av "Att-göra-listan"

Att-göra-lista

~ snuggelnest har hittat mönster - tyg finns i mitt tyglager
~ babygym - rockrin har jag köpt, ftyg finns i mitt tyglager
~ skötbädd i vaxduk - tyg är köpt på Jysk (dock blev det inte vaxduk) och det är tillklippt
~ matchande hissgardin (som skötbädden) till badrummet - tyg är köpt på Jysk och det är tillklippt
~ spjälskydd - måste få skyddet av svärmor och sedan sy ett överdrag i tyg från IKEA som ligger i skåpet hemma
~ sängkläder till spjälsängen - tyg finns
~ diaperbag - skall bli kombinerad skötbädd/diaperbag enligt "Vintervits" förlaga
~ skötväska (iallafall i mina drömmar ) - Skall sys i samma tyg som skötbädd/gardiner~ vagnmobil ~ spjälsängsmobil
~ skötbordsmobil - behöver röd velour så det matchar gardiner/skötbädd som har röda, orange, beige och svarta blommor
~ badhanduk med "mössa" - redan tillklippt
~ mössor~ omlotttröjor (2 st) stlk 50
~ påbörja kollektion 62

2007-jul-03


Semestern hägrar!
Bara tre arbetsdagar kvar!!!! Det känns helt underbart att äntligen få starta sin semester. Att få kunna ta dagen som den kommer, lata sig, ha ork till att förbereda lite hemma, det känns helt underbart. Jag kommer att tjuvstarta semestern redan på fredag, men skall istället jobba in den dagen nästa torsdag. Nästa torsdag är ju nämligen dagen D för Johan. För honom existerar inte förlossningen riktigt än utan det är nästa torsdag som är dagen D för honom. Han skall nämligen åka upp till Stockholm och se den efterlängtade konserten. Efter en jobbig höst och vår så har han verkligen förtjänat detta.


Kanske kommer han att kunna fokusera lite mer på 23 augusti (planerad förlossning) efter detta.
Idag har jag varit hos barnmorskan för kontroll igen. Allt såg bra ut och Krabaten låg fortfarande med huvudet nedåt och det var fortfarande rörligt. Det känns tryggt att huvudet ligger rätt redan nu och jag hoppas att den lill* fortsätter med denna placering fram till förlossningen. Magen följde kurvan, även om den ligger på den övre "normala" kurvan (lite stor med andra ord) men själv hade inte gått upp något alls på de sista fyra veckorna. Förra gången jag var på kontroll så var ju mitt Hb lite lågt och även om jag har börjat äta järntabletter och dessutom har känt mig betydligt piggare så låg järnvärdet lika lågt även denna gången. Fortsatt behandling är det som gäller med andra ord. Min barnmorska var dock lite bekymrad över mitt tidigare höga sockervärde (första mätningen gav ju 12,8 men resterande prover har ju legat runt 4-5 ), så jag gick med på att göra ytterligare en sockerbelastning. Med andra ord så är det dags att gå in i "spiralen" på fredag morgon igen.
Ja det är sådana hallucinationer jag får av sockerlösningen, samt att jag blir enormt trött och bara vill sova. Men det får man ju inte utan det är ett kämpande att hålla sig vaken. Dessa biverkningar beror ju på att jag gjort en Gastric ByPass och inte tål söt eller fet mat. Men för att hålla barnmorskan lugn så får det väl gå. Det handlar ju bara om två timmars illamående sedan är det ju över. Själv är jag inte orolig, för jag tror inte riktigt på att jag skall ha problem med diabetes, då jag istället får sockerfall vid kraftansträngningar och detta tyder ju på lågt blodsocker istället för högt.
2007-jul-03


Magen den växer!Idag går jag in i vecka 32 och jag har endast 63 dagar kvar till beräknad förlossning. På familjeliv finns det en tråd för oss som skall ha en liten i augusti, som jag följer. Där finns det en som redan har fått en liten kille och det verkar som det är ytterligare en liten på gång. Jag hoppas iallafall Krabaten stannar kvar där inne ett tag till.Här är magen i förra veckan.
Trevlig midsommar!


2007-jun-21

Tiden går!


Tiden går snabbt och på fredag går jag in i vecka 31. Krämporna börjar dock komma allt mer. Jag är fortsatt trött, fogarna känns av särskilt dagar som är mer aktiva, jag börjar få ett tryck "nedåt" av den lille Krabaten, lite molvärk likt mensvärk och den senaste veckan har jag dessutom lidit av diarré. Det känns skönt att det snart är 9 juli och första semsterdagen. Många "ojar" sig över att man skall gå höggravid över sommaren och lida av värmen, men detta oroar inte mig. Jag tänker bara ta det lugnt hela semester och göra det jag orkar. Är det varmt svalkar ju ett dopp i sjön härligt och en solsäng i skuggan med ett sticke eller broderande i knät är ju inte heller fel. Paradiset nere vid stugan tror jag kommer bli ovärderligt om sommaren blir varm.Kanske blir det en del dagar med sämre väder också och då skall jag försöka att ladda frysen med små matlådor som kan vara bra att ta till den första tiden efter förlossningen och kanske orkar jag att sy en del också. Jag har ju en enorm lista på vad jag vill få gjort, men inget är något absolut "måste". Lite ovanliga tankar för att vara mig med stora prestationskrav.


Att-göra-lista
~ snuggelnest
~ babygym
~ skötbädd i vaxduk
~ matchande hissgardin (som skötbädden) till badrummet
~ spjälskydd
~ sängkläder till spjälsängen
~ dieperbag
~ skötväska (iallafall i mina drömmar )
~ vagnmobil
~ spjälsängsmobil
~ skötbordsmobil
~ badhanduk med "mössa"
~ mössor
~ omlotttröjor (2 st) stlk 50
~ påbörja kollektion 62

2007-jun-13

1 kommentar:

  1. Nästan precis en sån vagn har vi. Den har gått många mil. Skillnaden är att vi har den med hårdlift, fast den använder man u inte så länge ändå.

    Till detta barn ska vi byta däck för vi körde så mycket sist att de är helt blankslitna.

    SvaraRadera