måndag 29 oktober 2012

Äntligen byxor!Som variation på alla klänningar som jag syr så har jag nu testat ett par byxor. Orsaken till dessa byxor var att jag köpte ett snyggt tyg som är tänkt till byxor på Syfestivalen. Jag ville dock inte sy "i skarp läge" direkt utan testade mönstret med stretchjeans från S&S som jag hade hemma.Jag mätte och jämförde med köpebyxor jag har och sydde modellen med enbart några smärre förändringar. Mönstret har jag plockat från senaste Burdatidning och de passade bra. Till nästa byxa blir det bara några ytterligare småförändringar.

Till infodringen i midjan har jag valt ett härligt Amy Butler-tyg med rosa kantband i nederkant. Sådana detaljer tycker jag känns lyxigt, de finns men syns inte, men ger en exklusiv feeling. :-)


Modellen har ingen linning utan bara en infodring i midjan och dragkedja i sidan. De sitter snävt men till nästa gång skall jag ytterligare smalna av benen från knät och ned för där tyckte jag de var något vida, inte alls som bilden i tidningen.


matrial: stretchjeans från Stoff & Stil, infodring i Amy Butler från Karinottilia, dragkedja från egen låda.

modell: Burda Style 10/2012 stlk 44

kommentar: vad roligt det är när ett mönster passar bra utan större förändringar. Till nästa gång skall jag sänka midjan på framstycket, minska midjeomfånget några centimeter och smalna av byxbenet från knät och nedåt. I övrigt satt de bra och de kommer bli välanvända med en längre tröja över.

2 kommentarer:

  1. Å vad du är igång nu! Kan bara hålla med, det är de små detlajerna som gör det!

    SvaraRadera
  2. Vilka snygga byxor!! Vilket nummer va det, dem vill jag oxå prova :

    SvaraRadera