tisdag 1 februari 2011

Up in the star!

Dessa underbara stjärnor tröttnar jag nog aldrig på, det finns i ett flertal färgställningar i mitt tygförrådet. Vid senaste beställningen ifrån JnyDesign så fick dessa svarta stjärnor flytta hem till mig. Nu när lillemannens garderob krävde påfyllning så var det ett av de favoriter som fick bli tröjor. Jag har ju fortfarande inte tröttnat på min brodermaskin och när tyget väl var valt så funderade jag lite på passande broderi, "tema stjärnor". Det fick bli ett enkelt applikationsbroderi i serien "rymden" jag tidigare beställt ifrån Kunterbunts.
Att sätta röda kantband hade jag bestämt tidigt eftersom Coverpron var laddad med rött. Jag hann dock byta  färg och sy en mössa dekorerad med turkost emellan men rött kantband var redan bestämt i mitt huvud och det var bara att byta tillbaka. Har man sett något framför sig så är det svårt att ändra sig. Färgen på broderiet gjordes med tanke på att kunna matcha ett flertal byxor som redan finns i garderoben (som alltid finns även om de sys upp i ökande storlekar), svarta, röda, turkosa och olivfärgade.
Tröjan är sydd i mitt vanliga mönster nyfiQen Prunus i stlk 98/104. Den är helt sydd i svarta stjärnor från JnyDesign och har röda dekorationer iform av avig täcksöm över raglansöm, avig täcksöm i fåll och röda kantband och ärmmuddar. Mitt på magen har jag broderat ett stort applikationsbroderi av turkos interlock, även denna från JnyDesign. Tröjan är något stor för min lille 3,5-åring, men då finns det lite att växa i. Även om man syr själv så vill jag inte de nya tröjorna skall sitta "precis". Hur syr ni kläder till egna barn?


modell: nyfiQen Prunus i stlk 98/104

material: stjärnor och turkos interlock från JnyDesign, röd stretchjersey från Stoff & Stil, tråd och stabilisering till broderiet från Bibbi och själva broderiet har jag köpt från Kunterbunt.

att tänka på: Så supernöjd med tröjan som tillverkadest på mindre än 2 timmar och då är broderiet som tar 30 minuter inräknat. Tillklippning, broderi och ihopsömnad, det går undan när man väl tar tag i sömnaden och att allt klaffar. Vid nästa sömnad till Gabriel skall jag dock utmana mig själv genom att sy någon ny och lite mer detaljerad modell. Kanske blir det zippertröjan i senaste Ottobre eller en tröja med farfarskrage, båda modellerna står på "att-göra-listan

3 kommentarer:

 1. Supersnygg vart det! Hade nog vart lika snygg i turkos men jag förstår vad du menar, har man väl bestämt sig för nått så ;)

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg tröja! Applikationen blev pricken över i! :)

  SvaraRadera
 3. Hej
  Nu drar vi igång årets vårteckensutmaning, hoppas att du vill vara med igen. Gå in på länken och följ instruktionerna. VI har fått lite respons från media, och det kommer säkert att bli många som följer utmaningen i år.
  http://humlebacken.blogg.se/2011/february/varteckensutmaning-2011-startar-den-28-feb.html

  kram

  Viveka på Humlebacken

  SvaraRadera