torsdag 30 december 2010

En favorit!En av mina favoriter i kollektion nyfiQen är klänningen Nivalis (som är ny för i höst). Jag har tidigare bloggat om en prototyp och nu har jag förädlat den och levererat två sådana klänningar. Den första beställning jag fick var en Nivalis i stlk 134/140 (lite större än vad jag vanligtvis brukar sy) och den skulle vara till en lite större tjej som kommit över den "rosa åldern", mao skulle jag helt undvika rosa.Kantbandet valdets till neutralt grått och broderiet fick grå/vitt rutigt tyg med lime och turkosa detaljer. Snyggt även om jag själv skulle vilja ha blommorna i en tredje färg, men det vore ju synd om tjejen inte satte på sig klänningen om dessa var rosa. Ärmen bryds av ett tukost broderi med turkost band.Nivalis har, likt mina Prunus, snäv passform upptill med en vanlig ärm istället för raglan. Ärmen pösar ut lite nedtill och har resår i ärmslut. Ärmen pryds av ett litet broderi "nyfiQen", en liten rosett och en berlock i form av en hand med texten "handmade".
Klänningen är lätt utställd, går till knät och pryds av en volang i nederkant. Volangen är sydd dubbelvikt och på så sätt slipper man att fålla. Detta tips fick jag av Stratus/Ingrid på en av våra syträffar. Så himla enkelt, smidigt och snyggt. På ryggen finns ett härligt applikationsbroderi i form av en ren.Den andra Nivalis jag sydde skulle vara klassiskt med rosa detaljer såsom tyget på renen och kantbandet. Broderiet på ryggen är sytt med rosa/vit randigt bomullstyg med turkos, lime och rosa detaljer. Ärmen pryds med ett rosa broderi och limefärgad rosett. Denna klänning är sydd i stlk 110/116 och skall passa en lite tjej som sedan tidigare har nyfiQen-kläder. Det är en marknadskollega som varje år passar på att köpa julklappar av mig. Det är det största beröm man kan få med ständigt återkommande kunder. Tack!


modell: nyfiQen Nivalis i stlk 110/116 och 134/140.

material: grafitgrå velour ifrån Andersson & Hjalmarsson, gråvitt och rosavitt bomullstyg samt smala sidenband i turkos och lime ifrån Furulunds i Västerås. Broderi ifrån Tinimi.

att tänka på: jag älskar dessa klänningar och har även fått en beställning på liknande i vuxenstorlek. Nu är det dags att börja sy till mig själv i och med den beställningen. Jag vill ha en sådan tunika i både grå och rosa velour. Tycker du om dessa så finns de i shop nyfiQen och i undantagsfall så syr jag även i vuxenstorlek (om min egen prototyp blir bra).

4 kommentarer:

 1. Jag blev mycket förtjust i den fina klänningen ovan; brun velor och så det jätte fina renhuvudet! Love it! Spännande att se hur den ser ut i vuxenstorlek! Kanske blir jag sugen... Lycka till! Tack för att du stannade till och lämnade en kommentar hos mig!
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 2. Så otrolig fin! Profft med broderiet och detaljen på ärmen!

  SvaraRadera
 3. Grymt fina!!
  Jag tycker det var snyggt utan rosa blommor till den stora tjejen. Stilrent! Och så tycker jag de var jättefina både med och utan applikation. Den lilla detaljen på ärmen gjorde så himla mycket!

  SvaraRadera
 4. Åh, jag älskar klänningen. Fin form och härligt broderi.
  Vad bra att du ska sy lite mer till dig själv, det är så kul. Själv har jag planer på en till klänning som den lilarutiga men i annan färg. Jag läste att du ska börja pendla mer. Trist. Åker du bil eller tåg/buss då? Blir det den stora huvudstaden?
  God fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera