lördag 9 oktober 2010

Kollektion Sagoväsen

En nyhet i nyfiQens sortiment nu i höst är en kollektion som jag valt att kalla Sagoväsen. Den är i mer dova färger och är lite mer arbetad i och med detaljer i form av broderi. Kollektionen består av byxor, tröjor, klänning och kjol. Här nedan kan ni se allt utom kjolen som jag återkommer med inom kort. Broderiet på kläderna är i form av en ren i två varianter.


Tröjorna är sydda i den vanlig modell, lite snävare, raglanärm och täcksömmar i avikande färg. Tyget är JnyDesigns vågade ränder i lila och turkost. Den lila tröjan har turkosa detaljer och broderiet med en ren i grå velour med blomdekor. Den turkosa tröjan har lila detaljer med en grå ren i velour och lila horn.


Klänningen är sydd i grå velour och har samma ren som den lila tröjan på ryggen. Renen är i rosa/vit-randigt bomullstyg. Kantbandet i halsen är ljusrosa och ärmarna är lite puffade med resår i nederkant. Längst ned på klänningen finns en söt volang.


Byxorna i kollektion Sagoväsen finns i två modeller och kvalité. De ljusgrå byxorna i en tunnare viscosejersey är av haremsmodell. Resår i midjan och en söt detalj är rynkningen längst ned på utsidan av benet. De mörkare grå byxorna är av mörkgrå velour och har resår i både midja och benslut.


modell: Klänning Scilla i stlk 98/104, tröja Prunus i stlk 86/92 (turkos) och 98/104 (lila), byxa Azalea i stlk 86/92 (mörkgrå) och byxa Calluna i stlk 98/104 (ljusgrå)

material: mörkgrå velour och vågade ränder i lila och turkost från Jny Design, ljusgrå viscosejersey från Furulunds, kantband i lila, rosa och turkost från Stoff & Stil. Broderi från Tinimi.

att tänka på: volangen har lite för stor sömsmån när den syddes på. Detta skall åtgärdas vid nästa klänning. Lösning blev att sy dubbla sömmar.

1 kommentar:

  1. Hej! Kul att hitta hit! Vilken fin blogg, med en blandning av allt som gör livet kul! Fina kläder du gör! Jag gillar din tanke med sagoväsen lite lagom spännande och mysigt!!

    SvaraRadera