lördag 18 september 2010

Högt uppe bland molnen!

Den senaste tiden har det producerats många broderade barnplagg till Gabriel, tyvärr har jag varken tid eller inspiration till att blogga, men jag hoppas att det skall ändra sig. Till förra helgens syjunta hade jag planerat att sy några tröjor och jackor och lagom till dess så skickade Bibbi ut ett nyhetsbrev där hon berättade hon fått in dragkedjor med ring. Pefekt! För visst är det lite extra trevligt med en dragkedja med ring?
En av tröjorna jag sydde var denna molntröja i brunt. Istället för en vanlig tröja så valde jag att sätta en dragkedja fram så plagget blir ett mellanting mellan jacka och tröja. I och med att den är ofodrad så fungerar den ju som en tröja också. Jag är barnsligt förtjust i att få till ett broderi/applikation som passar in bland molnen och efter lite letande så hittade jag denna härliga drake hos Kunterbunt. Den fick mig att testa lite ny broderteknik, då man först broderade på sidenbanden som pryder draken, sedan fortsatte man med applikationen för att sedan brodera på detaljerna. Flera moment men resultatet blev toppenbra tycker jag. Applikationsdraken, som är modell större, fick pryda ryggen medan en vanligt broderad drake pryder bröstet på jackan.


Modellen kommer ifrån Ottobre 3/2005 och jag använde detsamma till Gabriels "Dino-jacka". Min tanke var att sätta mudd nedtill (i mönstret är den endast fållad), men dragkedjans längd räckte inte riktigt till detta, så jag valde att avsluta med ett kantband som håller in jackan lite. Vad roligt det är när nödlösningar ger bra resultat ( ytterligare en bra nödlösning kan ni hitta här). Jackan har en liten polokrage och är ofodrad.


modell: lite förändrad jacka modell 10 i Ottobre 3/2005 i stlk 86

material: brun molnvelour från JnyDesign, brunt kantband från Stoff & Stil, dragkedja med härlig ring från Bibbis och broderi från Kunterbunts.

att tänka på: Åh, vad jag tycker om denna jacka, både modell, tyg och broderi. Skoj! ....och den passar så bra på Gabriel som drar stlk 86/92, så som vanligt är Ottobre storlekarna stora.

7 kommentarer:

 1. Åhh, det är så här sömnaden ser ut när den är som bäst. En kombo av flera tekniker, superläckert blev det.

  SvaraRadera
 2. Åh så läckert det blev!!! Applikationen gjorde sig himla bra baki ryggen :)

  SvaraRadera
 3. Jag bugar! Vilka underbara kommentarer.

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg, vilka fina broderier och applikationer!!

  SvaraRadera
 5. Kolla gärna in på vår blogg och "låna handen" till bloggens högerkolumn.

  SvaraRadera
 6. Den är helt fantastisk!! Så himla fin, mysig, originell och proffsig!

  SvaraRadera