tisdag 4 maj 2010

Vårteckenutmaning nr 10Det händer mycket i trädgården så här års, så vi kör ett rejält "race" med bilder. Häng med nu!

Pärlrönnen håller på att veckla ut sina vackra blad. Just lövsprickningen är nog det bästa stadiet på många växter. Jag fascineras och försöker komma nära, nära för att granska.


Här har vi ännu ett tidigt stadie. I detta fall är det parasollbladet som nickar så blygt innan det får mod att sträcka ut sig i hela dess längd. Parasollbladet flyttade jag från dammen upp till våtbädden ifjol och jag hoppas att det kan ta fart i denna mulliga jord och bli stort och kraftigt som det skall vara.


I våtbädden finns även en vit variant av ormöga. En liten blomma har slagit ut och jag är inte sen att knäppa en bild. Vilka underbara färger, det vita och skirt ljusgröna i kvällsol! Det är så att till och med jag kan bli poetisk.


Men vissa blommor blir man kanske inte lika glad över att hitta. Intill garageväggen blommar maskrosen så glatt. Tur att grävskopan snart skall komma!


I övrigt finns det fler gula blommor i trägdården. Här har vi en härlig kabbeleka som lyser gul i vår ostädade damm. Det är dags att ta tag i dammrensningen så att våra guldfiskar kan flytta ut från sitt vinterboende i akvariet.


I andra änden av dammen finns ytterligare en kabbeleka som inte är riktigt lika snabb i starten. Tyvärr hittade inte kameran den rätta fokusen, annars kunde denna bild bli en praktexemplar. Även en amatörfotograf kan ha tur.


Högst upp på kullen intill dammen så är dillpionens knoppar bulliga, men än får man vänta ett tag innan dessa vulgära blommor slår ut. Efter blomningen så skall hela denna rabatt planteras om, jag hoppas att pionen inte tar allt för stor skada av detta ingrepp.


Bland de varma stenarna på framsidan så har den vita backsippan tittat upp ur jorden. Visst får man lust att smeka dessa lurviga varelser?


I köksträdgården så fajtas rabarberna om utrymmet med den hemska kersen (kirskålen). Det ser ut som om rabarberna klarar striden och det kanske kan bli en rabarerpaj kommande helg. Smaskens!


I hamnen så börjar det fyllas på med båtar. Nu skall jag villigt erkänna att vi bor tyvärr inte i denna vackra stad (Strängnäs) men två dagar i veckan så jobbar jag där.  Bilen parkeras här nere och jag kan följa aktiviteten på väg till jobbet.

Det är svårt att hejda sig när man påbörjar fotandet av vårtecken, så det blev många bilder. Den utlovade berättelsen om vår härliga söndag kommer senare i veckan.

Ha det gott till nästa gång!

P.S Som vanligt kan ni läsa om mera vårtecken här!

3 kommentarer:

 1. Maskrosen är en av dom allra vackraste blommorna, om du frågar mig. :)

  SvaraRadera
 2. visst är det en vacker håla

  SvaraRadera
 3. Maskrosorna har börjat komma här i Gästrikland åxå ja lite fin kanske de är i början..
  vitsipporna är extra vackra i år
  jag tror vi längtat till våren
  alla, efter den stränga vintern
  mvh Kristina

  SvaraRadera