måndag 15 februari 2010

Vår-tischor!

Vi fortsätter på tema vår och visar ett par av de tröjor/t-shirtar som jag sydde under vår syhelg (efter det har det varit snålt med sömnaden).







Det blev ett par färgglada tröjor med broderi för att matcha de härliga vårbyxorna i förra inlägget. Tröjorna är sydda i mitt vanliga mönster "Prunus" i stlk 86/92 och har kort ärm. Raglansömmen och kantbanden i hals och ärmslut är turkos. Mudden jag använt mig utav är den nya turkosa färgen ifrån Stoff & Stil, den är helt underbar och stämmer mer in på vad jag kallar turkos. På den ena tröjan har jag broderat en turkos ödla och på den andra en gul sol. Just på tröjan med solen så hade jag bestämt mig för gula dekorer, men sömnaden gick i racerfart och den tanken försvann på vägen. Broderierna är väl inte helt perfekta men får fungera iallafall. På ödlan kommer undertråden upp och detta kan i fortsättningen justeras genom att minska hastigheten på små broderier. Solens strålar tycker jag har för långa satängsömmar, vilket jag med mitt enkla stygnsättningsprogram har svårt att justera. Problemet har nog uppstått eftersom jag har förstorat broderiet (vilket är inköpt och urplockat från ett större broderi), lösningen är nog att leta efter ett annat.



P.S Ni har väl inte missat att JnyDesign och Gecko har workshop på Syfestivalen. Mer information kan ni hitta på deras hemsidor.



modell: T-shirt nyfiQens "Prunus" med kort ärm i stlk 86/92

material: orange interlock ifrån JnyDesign, turkos mudd ifrån Stoff & Stil (nya färgvarianten)

att tänka på: synd att jag missade de gula detaljerna på soltischan, det hade blivit lite mer variation på tischorna då. Broderierna måste bli lite bättre för jag är inte perfekta, men tillräckligt för att användas. Jag har svårt att brodera ett testbroderi som man inte kan använda, bättre då att brodera i skarpt läge och blir det allt för dåligt får man klippa till ett nytt framstycke.

3 kommentarer:

  1. Så sommrigt!!! Nu längtar jag verkligen till våren när jag ser dessa härliga färger :)!!!
    Tröjorna är super coola och passar ju perfect till byxorna.

    SvaraRadera
  2. Åh jag längtar också efter att sy sommarkläder! Måste nog börja så smått redan nu :) Superfina kläder!

    SvaraRadera
  3. åh vilka vårkänslor jag fick nu! fina grejjer!

    SvaraRadera