söndag 18 oktober 2009

Sysslingens dop

Igår var vi bjudna till dop, då lilla E, Gabriels syssling skulle döpas. Naturligtvis skulle Gabriel ha något snyggt på sig och att gå ut och köpa någon snygg skjorta, som han endast använder en gång, tar emot. Nej, jag tar tillfället i akt och syr lite nya snygga kläder istället. Ett par jeans och en snygg matchande tröja fick det bli.

Jeansen är sydde i samma modell som Ecoo, men med lite förändrade detaljer (det är bra att ha ett grundmönster som passar bra att utgå ifrån). Denna gången så sydde jag en besparing i bak, satte på en bakficka som fick en broderad stjärna (som vanligt). Även på dessa byxor ville jag ha lite baggy vid knäna och då gjorde jag en besparing på insidan knät efter att blivit inspirerad av ett par Name-it byxor som Gabriel har. Det var lite knepigt att få till mönstret, men efter lite klurande så blev det rätt bra. "Byxdelen" har två infodringar (veck) sydda mot "halvmånen" och för att få till tillräckligt med tyg för att kunna sy dem startade hjärnverksamheten innan resultatet blev bra. Sedan har jag lite att anmärka på ihopsömnaden av dessa två delar av frambyxan eftersom det blev ytterligare veck på byxan, som inte var planerat. Lite snyggbyxa över det gjorde att jag hoppade över benslutets mudd och i midjan blev det en fusklinning à la Kånkarong. Alla dekorsömmar är sydda med limefärgad tråd.Tröjan är inte så mycket att orda om. I samma modell som vanligt med ett tyg som legat till sig i skåpet länge, dödskallar ifrån Stoff & Stil. Limefärgad kantband i hals, mudd i ärmslut och avig täcksöm i raglansöm och fåll nedtill på tröjan.

Tyvärr fick jag inga bra helhetsbilder, men jag lovar att de kommer så att ni får se den snygga passformen jeansen har. Det blev en riktig tuffing av Gabriel när han fick på sig kläderna, kan nämna att han var helekiperad från nyfiQen igår då han även var snygg i svart jeansjacka och matchande mössa från nyfiQen.Gabriel tyckte att alla presenter på presentbordet var intressanta och han stod på första parkett när de skulle öppnas.


modell: tröja är nyfiQens modell tischa long R i stlk 86/92 och byxa lika nyfiQens Ecoo med förändrade detaljer i något förstorad stlk 74/80.

material: mudd och tunn singeljersey med dödskallar från Stoff & Stil, jeans från Calletex.

att tänka på: skall försöka få till besparing vid knät utan veck, fusklinningens stickning skall jag göra något nedåt nästa gång, dessutom skall jag göra hela linningen något bredare så inte reåret "korvar sig".Glöm inte!!!!
Sista dagen för Rosa Bandet-auktionen med kjolen.

1 kommentar:

  1. hej! vad roligt att du hittade till min blogg! de smart spjuten jag har på marknaderna har jag fått låna av en "marknadsveteran", en kvinna som har en sybutik här i min hemstad, har ingen aning vart man kan få tag på dem, kanske via en bygghandel - där man ju kan köa verktygshållare och sånt!? de måste kunna beställa åt dig iaf. Lycka till!

    SvaraRadera