onsdag 23 september 2009

Jeansjacka till en tuffing!

Nu äntligen skall jag få till ett inlägg om Gabriels omtalade jeansjacka. Att den är använd och smutsig får ni stå ut med.


Jag påbörjade ju min jacksömnad med den blommiga jackan och redan då fanns denna jeansjacka i mitt huvud. Till Gabriels 2-årsdag blev det skinnjackan som mer passar till stadspromenaden än uteleken hos Ur & Skur-dagmamman, men under vår syjuntas sömnadshelg så blev jeansjackan till. Den är redan nu välanvänd och jag måste erkänna att jag är mer än nöjd över resultatet, även om framstyckenas passning kunde blivit något bättre. Vid nålning passade de faktiskt perfekt men tyget drog sig när jag sydde.


Jeanstyget jag använt mig av är av mjuk kvalité inhandlad på Tygvaruhuset och fodret är någon slags teddy/päslvariant som jag köpt på Stoff & Stil för något år sedan. Tyvärr finns det inte längre och jag hade önskat att jag hade några fler meter i tygförrådet. Känslan med fodret tycker jag påminner om flygarjackorna på 80-talet som både fanns i skinn- och jeansvarianter, med då med beiget lurvigt foder.Som vanligt så kör jag med fuskvarianter på fickor och även en del andra stickningar med turkos tråd. Baktill på jackan så har jag fått hjälp av underbara Gobligobli som broderat texten "Gabbe" på en lapp som jag sedan sytt på. Jackan är som sagt fodrad med ett härligt turkost luddigt tyg och på insidan av dragkedjan har jag en "flärp" i orange trikå som skyddar mot att vinden tränger igenom dragkedjan. Tycker att just denna detalj med en tredje färg på jackan blev så himla snyggt. Just en enkelt och liten detalj med en tredje färg gör sig bra på de flesta plagg.


Som sagt tidigare jag är supernöjd med jackan och det är även Gabriel. Jag läste en artikel i lokaltidningen att man kan lära små barn att tolka skriven text och Gabriel kan verkligen att det står Gabbe bak på jacken, vilket han upplyser oss om så fort han får se texten. Sedan kanske det beror på att jag har varit tydlig på att berätta detta.

10 kommentarer:

 1. Det finns inte ord nog att beskriva hur, snygg den där jackan är!! Jag bugar och niger!

  SvaraRadera
 2. Extra söt, till en lika söt kille.

  SvaraRadera
 3. Kan ju inte annat än att hålla med föregående kommentarer, shit vad snygg!!!

  SvaraRadera
 4. Den är ju så fantastiskt snygg!! All eloge till dig för allt jobb du lagt ner på alla detaljer! Den är ju bara grym!

  SvaraRadera
 5. Den var verkligen jättefin!

  SvaraRadera
 6. Vilken snygg jacka!
  Snyggt med det turkosa och namnet...gillar skarpt

  SvaraRadera