lördag 22 augusti 2009

3 x kaniner och ett gäng byxor

Fredagens sjukskrivning resulterade i ett gäng färdiga plagg till Gabriel. Alla plagg är i enkla och beprövade modeller och tänkta att kunna matcha ett flertal plagg i garderoben.
Först ut blev ett par pösbyxor, modell Widde, i den härliga regnbågsrandiga velouren från Andersson & Hjalmarsson. Tyget har legat till sig i garderoben sedan tidigt i våras och nu blev det äntligen ett plagg i den. Velouren har helt fantastisk lyster med många underbara färger i sig. Till detta blev det tre långärmade överdelar i det fantastiska kanintyget ifrån JnyDesign. Alla är tänkta att matcha de randiga byxorna och alla har klarblå dekor i form av kantband, mudd och avig täcksöm, men kaninerna är i olika färgställningar.Den första är en limefärgad tröjan med röda kaniner och blå dekor, den andra är en gul body med röda kaniner och blå dekor medan den sista tröjan är limefärgad med blå kaniner och dekor. Det gula tyget med de röda kaninerna har jag tyckt är helt underbart men lite för "tjejigt" för att passa till Gabriel. När jag sedan sydde de limefärgade tröjorna kom jag på att kombinera det gula med blått för att få lite mer "pojk" över det hela. Jag tycker resultatet blev över förväntan. Alla dessa överdelar kommer att ha många matchande byxor i Gabriels garderob där det skall kompletteras med klarblå, gröna och röda byxor.
Några ytterligare byxor såg dagens ljus i fredags. Både de grå och kortbyxorna var sedan tidigare tillklippta och låg i UFO-högen (UFO = unfinished objekt). Det kan tyckas lite sent att sy kortbyxor när vi snart närmar oss september, men eftersom de låg tillklippta så syddes de snart ihop. De kommer även att passa nästa sommar så man kan ju säga att jag är lite tidig istället.
modell: Tischa/body long R som är något förlängd och breddad i stlk 74/80 (kanske är det dags att gå upp en storlek när jag syr till Gabriel), de grå byxorna är modell Widde i stlk 74/80 och de randiga i samma modell men något förlängd/breddad stlk 74/80. Kortbyxorna är avkortad modell Softy i stlk 74/80.
material: alla kanintyger ifrån JnyDesign, randig velour från Andersson & Hjalmarsson, limegröna flodhästar från Jofotex, gråmelerad singeljersey från Calletex och mudd från Stoff & Stil (nästan alla mina tygeleverantörer är representerade)

att tänka på: kanske är det dags att gå upp en storlek på Gabriels tröjor istället för att bredda och förlänga ett mönster.

8 kommentarer:

 1. Jättefina kläder som funkar utmärkt att kombinera! Så praktiskt! Måste säga att jag tycker tröj modellen ser jättefin ut, törs jag fråga vart har du hittat mönstret?

  SvaraRadera
 2. Fina kläder måste ta och sy något av mitt kanintyg också

  SvaraRadera
 3. Du har gjort ursnyggakläder, ska det ju stå../Jenny

  SvaraRadera
 4. Jag bara älskar kanintyget, måste beställa jag också. Du har gjort kläder, gillar speciellt de gröna tröjorna...//Jenny

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga tröjor!!! passar super till regnbågsbyxorna :) Han är verkligen söt eran kille :)

  SvaraRadera
 6. Yack alla ni för de snälla kommentarerna.

  jes: Visst är han en söting, men jag är ju å andra sidan part i målet. ;-)

  SvaraRadera
 7. Vilken liten karamellkille! Kanonfint. Stå på huvudet så där brukar Lillebror också göra här hemma. :-)

  SvaraRadera