söndag 14 juni 2009

Tatto!

Jag lovade ju i mitt tidigare inlägg att jag skulle blogga om molntröjans sömnad, men efter en dag i Örebro så ligger den i tvätten och blogginlägget med lite bättre detaljbilder får därmed vänta. Men jag har sytt lite mer till Gabriels garderob som får förgylla bloggen (ett bilköp var ju annars ett planerat blogginlägg men det gick åt "pipsvängen" - åt fanders med alla korkade försäljare som inte fattar hur de skall behålla presumtiva köpare).


Jag hakar på trenden med att sy traktorer, både Marie Frosts broderade traktorer och Kokalals tryckta traktorer har inspirerat mig. Jag kan inte låta bli att få till en egen variant eftersom Gabriels största intresse för tillfället är just traktorer. Min egen variant som är ritad på frihand av mig själv (jag är förvånad!) fick bli sydd i trippel raksöm i konturerna. Tröjan är sydd i en klarblå interlock från Jofotex och "traktorsömmen", dekorsömmarna och kantbanden är turkosa. Valet av färger är gjort för att matcha de härligt retro muddbyxorna i velour från Jofotex. Ja, det är väl inte så mycket mer att orda om mer än att Gabriel är hur nöjd som helst och att lille Alex får visa kläderna istället för Gabriel som ligger till sängs (blogginlägget är skrivet lördag kväll). Alex har enligt uppgift storlek 68/74, så det är naturligt att kläderna ser lite stora ut eftersom de är sydda i storlek 74/80. Mina storlekar är dessutom något stora i storlek. Gabriel som ligger på gränsen mellan storlek 80/86 när jag köper kläder, vilket inte är allt för ofta, passar fortfarande bra i stlk 74/80.modell: tischa short R i en förlängd stlk 74/80, byxa Softy i stlk 74/80

material: klarblå interlock och retromönstrad velour från Jofotex, mudd från Stoff & Stil

att tänka på: jag är helnöjd och Gabriel likaså med sin "tatto". Johan tyckte dock att traktorn inte syntes tillräckligt. Det kanske dags för honom att sponsra en brodermaskin så jag kan få till bättre broderi?!?

7 kommentarer:

 1. Jättetuff traktor! Jag tyckte den syntes bra, men jag hoppas ändå på att du blir ägare till en brodermaskin snart!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar verkligen traktorn! Tycker det är jättefint att den inte syns mer än vad den gör, men jag röstar ändå för brodermaskin ;)

  Har du använt CPn för att sticka ner raglansömmarna eller är det OL-sömmar som är nedstickade?

  SvaraRadera
 3. Jätte fint och mysigt set

  SvaraRadera
 4. Tack för allt beröm!

  Carolina - stickningarna jag gör är avig täcksöm med CPn

  SvaraRadera
 5. Misstänkte det. Det vågar jag inte ens prova ;)

  SvaraRadera