onsdag 3 juni 2009

Söndagens trädgårdsarbete!

Som en liten paus ifrån sista tidens energiska sömnad och marknadsdeltagande så försökte vi göra ett försök att komma ikapp med trädgårdsarbetet i söndags. Mitt arbete bestod främst i att gräva bort grässvål (Jösses, så trist detta är!) för att kunna få ned pallkragar för grönsaksodling.
Gräset grävdes bort och jag försökte att få bort så lite jord som möjligt för att få så lite "restprodukter" som möjligt. Våra komposter är redan överfulla så vi har ingenstans att lägga trädgårdsavfall.
Pallkragarna ställdes på plats och det fick plats 2,5 pallkrage (2 stora och en "halvkrage") på gaveln av potatislandet, och sedan lade jag plattor runt om för att slippa gräs som växer mot kanten. Det går ju att trimma, men vi tycker det är ett enormt trist arbete så det blir inte gjort var gång vi klipper gräset. Plattorna jag använde mig utav är vanliga sjöstensplattor som används som rabattkant, de passar lagom i storlek och vi har sådana efter det att vi grävde upp framsidans trädgårdsgång. De är väl inte de allra snyggaste plattorna, men jag är ekonomisk och vill ta vara på det vi har. De fyller dessutom sin funktion.Medan jag höll på med grönsakslandet så bytte först Johan bromsskivor på bilen och påbörjade sedan att lägga in tegelgolvet i växthuset. Jag tror att det kommer att bli rejält fint när det blir klart. Här kan ni få se en lite förhandsvisning.Igår lade Johan in resten av teglet, men jag hann tyvärr inte fota. Idag skall jag köpa lite kogödsel som pallkragarna skall kompletteras med och även mina tomat, gurk och physalisplantor skall få äran att planteras i detta, då växer de så bra. Med andra ord så står det plantering på schemat ikväll. Jag återkommer med resultatet!
Dessutom kan jag meddela att våra fiskar äntligen har fått flytta ut till sitt sommarvistelse, dammen. Vi köpte en ny pump ifjol, men jag är rejält missnöjd med denna. Den har bra kapacitet, men ett riktigt dåligt förfilter. På vår gamla pump kunde vi sätta på ett stjärnfilter som förfilter, men detta fungerar inte på den nya och tillföljd av detta sätts fontänmunstycket igen hela tiden. "Uppfinnaren" i mig börjar att fundera och jag skall försöka få till en bra lösning med någon "hemmavariant" på ett större förfilter. Får se om jag får till något bra!

1 kommentar:

  1. Vad kul att teglet kom till användning. Ser ut att ha blivit fint också. Vi letar fortfarande efter marktegel till vårt ;)

    SvaraRadera