tisdag 9 juni 2009

Första kaninalstret!

Trots en del beställningar som ligger och väntar så kunde jag inte låta bli att smita emellan med en liten kanintröja till Gabriel. Dessa tyger från JnyDesign lockar mig där de ligger - de ropar skapa, skapa, skapa med mig!!! Några ytterligare alster i kaninerna ligger tillklippta, men de får vänta till alla "måsten", beställningar och "vinster", är avklarade. Till er som vann i tävlingen så planerar jag att få iväg dessa i början på nästa vecka. Incidenten i förra veckan slog käppar i hjulet på min planering om att allt skulle vara klart i helgen. Slutet av veckan gick inte i något snabbt tempo och det var/är mycket arbete med försäkringsbolag, ersättningbil mm. Nuvarande vecka är dessutom riktigt överfull med kvällsarbete och övertid på mitt ordinarie jobb, så det blir framförallt i helgen som sömnaden kommer att ske.


Tillbaka till kanintröjan- den är sydd i mitt vanliga mönster och jag valde att sätta bruna ärmar och kantband på. För att få något "extra" på tröjan och för att få till ytterligare alternativ att matcha byxor, sydde jag en dekorsöm med Cp'n i turkost framtill på tröjan - jag är helnöjd med denna detalj. Jag trodde dock att jag skulle få till denna söm genom att sy dekorsömmen direkt på tyget men sömmen drog ihop sig, så efter två försök sydde jag en overlocksöm som jag sedan stickade ned. Raglansömmen är som vanligt nedstickad med avig täcksöm i neutralt brun, allt för att lyfta den turkosa detaljen.


modell: något breddad och förlängd tischa short R i stlk 74/80 (den är dock inte så stor som nästa stlk 86/92, en fördel man har när man syr sina egna kläder)

material: bruna kaniner på gul botten från JnyDesign (passa på att beställa för snart är de slut), brun interlock även den från JnyDesign.

att tänka på: halsringningen blev något förstor på grund av att jag var lat när breddade mönstret. Jag lade bara till en centimeter mitt fram/bak vilket känns som ett nybörjarfel. Ringningen är dock inte så stor så att det inte går att använda, men den retar mig. Fast det gör inget för det kommer ytterligare kläder i detta härliga tyg - det går inte låta bli.

7 kommentarer:

 1. Den blev verkligen fin.De nya kaninerna är så fina.Har inte beställt av det då min minsta börjar bli för stor för det tyget.

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Jag skumläste inlägget först och då läste jag "...så den mesta av sömnaden får ske i sömnen" Hahaa! Det skulle ju vara ngt!? ;-) :-D

  SvaraRadera
 3. Snygg! Kul detalj med sömmen!

  SvaraRadera
 4. Du leker vidare med din CP! :) Kul detalj! Skulle man kanske kunna använda en remsa av något sorts mellanlägg för dekorsömmen?

  SvaraRadera
 5. Kånkarong: Ja det är roligt att "leka" med CPn på detta vis - synd bara att h*n inte vill leka med mig lika gärna för tillfället ;-) Ett mellanlägg på baksidan funderade jag på, men sedan tyckte jag det var lika enkelt att sy en ol-söm istället.

  Linsar: Jag bävar för den tiden när Gabriel är för stor för dessa härliga tyger, tur att han bara är 2 snart :-D

  DorisAssar: Ibland kan felläsningar bli hur tokiga som helst ;-)

  Tack Anna för dina underbara små kommentarer hela tiden!

  SvaraRadera
 6. Jätteläcker detalj med den turkosa sömmen. Och ÄSCH vad då förstor, vad är det för nonsens ;-). Mina barn älskar fortfarande kaninerna och jag syr ju till mig själv med i kaninerna. Äldsta sonen har fyllt 6 år och säger inte ett knyst om att kaninerna är "barnsliga". Jag tror att vi vuxna skall tänka lite mer på hur VI präglar våra barn i stället. Fram för barnsliga, lekfulla plagg hellre än tuffa, DET är min åsikt ;-)

  SvaraRadera
 7. Å vad fint det blev!! Tycker verkligen att de gula kaninerna i både brunt och rött är så galet snygga!!

  SvaraRadera