måndag 1 juni 2009

Ytterligare en beställning levererad!

Trots att all sömnad till marknad var avklarad så blev inte förra veckan sömnadslös iallafall. Det var dags att ta tag i en beställning som skulle levererades i helgen. Sömnaden skedde faktiskt redan förra söndagen för att slippa tidspress som det vanligtvis brukar bli.

Det var en liten tjej i Stockholm som önskade sig ett par mjuka muddjeans och valet föll på orange mudd för att kunna matcha kläder som redan fanns i garderoben. En önskan att ge sina kusiner lite kläder från mimiS fanns också så det blev två bruna velourbyxor med matchande bruna elefanttröjor med turkosa detaljer. Ett praktiskt val med mörka färger till pojkar med mycket spring i benen, en fläck här eller där syns inte så tydligt.


modell: muddjeans Ecoo med orange mudd och detaljer i stlk 74/80, byxa Softy i stlk 98/104 och 110/116 samt tischa short R även dessa i stlk 98/104 och 110/116


material: Tunnt och mjukt jeansliknade tyg och bruna elefanter från Jofotex, mudd från Stoff & Stil och velour från Andersson & Hjalmarsson. Vanliga tygleverantörer till mimiS.


att tänka på: som vanligt är det nervöst att skicka iväg beställningar - jag hoppas det passar och blir uppskattade. För ovanlighetens skull så strulade min CP strax innan tröjorna skulle sys. Till dessa tröjor byttes nålarna ut till EL och jag hoppas nu att det skall fungera bra och att inga hål upptäcks i efterhand. Håll tummarna!

8 kommentarer:

 1. Måste skriva några rader... Såå roligt att börja känna sig rutinerad gällande marknader. Det skulle ju vara en dröm :) Man får en sån där härlig Kajsa Kavat känsla över det hela. Du syr mycket, och fint!

  SvaraRadera
 2. Errajka: Det är underbart trevligt att stå på marknader och det känns riktigt skönt att kommit så långt att det är en vana att packa och komma iordning till marknadsdagarna. Det är ju faktiskt inte bara sömnaden som skall till för att det skall fungera på ett bra sätt ;-)

  Tack Anna för berömmet, kanske inte helt det mest somriga färgvalet men turkost och brunt är en härlig kombo och jeansmuddisarna är en personlig favorit.

  SvaraRadera
 3. Schyssta kläder!! Jeansen är toppensnygga! :-) Ja, allt är fint såklart :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken storbeställning! Läckert med de turkosa detaljerna till de bruna elefanterna och jeansmuddisrana var hur gulliga som helst! Det blev säkert jättebra med nålarna, tror inte Gekko heller haft samma problem som jag!

  SvaraRadera
 5. Beröm av sömnadsgudinnan, her self, vad smickrad jag blir ;-)

  Jag vet ju sedan tidigare att du och Gecko har delade meningar angående nålarna i CPn, så jag håller tummarna för att det inte blir hål, ugglorna är ju trots allt betydligt besvärligare. Skall byta ut EL mot nya Schmetz stretchnålar och se om CPn uppträder bättre (som den brukar). Jag har ju trots allt inte haft besvär med CPn förrän jag sydde i ugglorna (dessa har jag ännu inte bloggat om, sydde dem under tiden du bloggade om dina ugglor ;-) ) utan den har ju fungerat som en "klocka" allt sedan jag köpte den. Och det vore ju allra lugnast om stretchnålarnar fungerade igen för då behöver man ju inte oroa sig.

  SvaraRadera
 6. Superhärliga kläder i gräset! Dina jeans är ju bara så snygga!!! Och resten också förstås!

  SvaraRadera
 7. Tack för kläderna! Signes byxor är super fina! Fortfarande lite för stora men de passar om några veckor!
  Kusinerna har inte fått kläderna ännu. Men jag lovar berätta vad de tycker! Jag tycker iallafall att de blev kanon snygga! Många många tack!

  SvaraRadera