torsdag 30 april 2009

Vad skall de heta?

Nu har det blivit dags för mig att anordna en liten tävling. Inte för att jag nyligen passerat några antal besökare, att bloggen eller sömnaden är si och så gammal. Nej, jag anordnar en liten tävling endast för att jag har lust precis nu. Hoppas ni är med!


Vi har fått fyra nya medlemmar i familjen, något huvudlösa är de men ändå helt underbara. Jag kan erkänna att jag känner mig som ett litet barn när jag klär på mina dockor. På bilden kan ni se tre utav dem medan den fjärde, en av "småttingarna", redan har flytt hemmet och finns nu mer i Göteborg hos ExAmino som inom kort kommer att hålla en liten kollektion mimiS till försäljning. Dockorna är i storlek 74/80 och 98/104 och jag köpte dem av en butik som hade tröttnat på dessa godingar och ville förnya sig. Jag tror de kommer att bli toppen för exponering när jag är ute på mina marknader, men även för att kunna exponera kläderna när jag fotar för blogg och försäljningsblogg.Nu över till tävlingen!


Jag måste ju ha bra namn på de nya familjemedlemmarna (kan erkänna att jag namnger det mesta) och dessa måste vara namn som både kille och tjej kan ha. Eftersom dockorna är huvudlösa är de könsneutrala vilket är kanon när man skall klä dem. Tjej när klänning kläs på och kille när mer pojkaktiga kläder kläs på. Men då måste ju namnen också passa vid alla tillfällen. Jag har döpt den större dockan med armarna bakom ryggen till Kim och den lilla dockan till Tintin, men det återstå två namn.

Vad tycker du att de skall heta?För att vara med att tävla så skriver du en kommenter där du berättar vad du tycker att de två återstående dockorna skall heta. Kravet är att namnet skall passa både kille och tjej. Första pris går de två bästa (enligt mig) namnen och ett tredje pris lottas ut till de som länkar till min tävling (skriv i kommentaren att du länkar). Tävlingen kommer att avslutas 8 maj.


Vinsterna består i ett linneplagg dekorerat med maskinbroderi i valfri storlek mellan 62/68 - 110/116. Byxa eller tunika, mörkgrått eller ljusblått kan man välja mellan.

13 kommentarer:

 1. Kul tävling!
  Mina bidrag blir Alex och Charlie! Två enligt mig fina namn, men också könsneutrala :-).
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Åh, klurigt. Men mina bidrag blir Robin och Sam.

  SvaraRadera
 3. Jag föreslår Mio och Sasha.

  SvaraRadera
 4. Jag föreslår Mood och Elliot! Har även länkat på min blogg. ;)

  SvaraRadera
 5. Robin och Alex är mina spontana namn *ler*. Det roliga är att jag tidigare namnade mina kläder på det viset, ex byxa Robin, tröja Kim. D v s med namn som är unisex för unisexa kläder. Jag länkar så klart till ditt inlägg också!

  SvaraRadera
 6. Jag tänkte föreslå Noa och Alex men jag ser att Alex redan är föreslaget. Då väljer jag även Lo.

  SvaraRadera
 7. Mina bidrag får bli mio och mika

  SvaraRadera
 8. Billie och Bailey såklart! Kim, Tintin, Billie och Bailey PERFEKT!!

  SvaraRadera
 9. Haha, Julliko var det första som dök ner i mitt huvud, sen kommer det inget mer. Jag kanske återkommer?! :-D
  Jag namnger också (nästan) allt. :-)

  SvaraRadera
 10. mina forslag ar lolli och fillis, smeknamn som passar bade och tycker jag. :)

  SvaraRadera
 11. ser nu att Robin inte är ett så unikt förslag :-D
  Funderar vidare

  SvaraRadera
 12. nu du har jag hittat listan över könsneutrala namn i Sverige från patent och registreringsverket. Namnet ska bäras av minst 50 pers av vardera könet.
  Adan, Chris, Elmi, Gabriele, Habib, Love och Lo
  Bo och Charlie
  Abdi, Andrée, Bojan, Christ och Dong över Hassan, Jesus, Kim, Maria, Marjan och Ngoc till Sam, Soo, Tilly, Tintin, Yi och Zaid.

  Roligast är att 13 män heter Barbro
  http://www.scb.se/Pages/NameSearch.aspx?id=259432

  Bästa är nog lumlums förslag på Robin och Sam

  SvaraRadera