fredag 24 april 2009

Vad blev det då?

Jag brukar sällan kunna uppbåda krafter för att gå ned till källaren en vardagkväll efter åtta då vi stökat undan alla vardagsbestyr. Tröttheten brukar ge mig en rejäl smäll och då minskar lusten av att sy, men igår fick jag faktiskt till lite sömnad. I ett tidigare inlägg så skrev jag om min "trissvinst" i tygkombination som bara "kom till mig" och igår kväll fick jag klart del ett av kombinationen.


Resultatet blev ett par muddbyxor i den randiga velouren och en kortärmad t-shirt i lila kaniner. Åh, vad jag tycker det är härliga! På dessa byxor så har jag gjort lite mindre justeringar ifårn mina vanliga muddbyxor, jag har gjort dem med lite mer vidd nedtill och jag har förlängt dem några centimetrar. Jag ville testa att sy ett par byxor med ytterligare pös, utan för den skull lägga till sidosömmen som jag har på mina modell Widde och de blev riktigt bra även om jag kanske inte ser någon stor skillnad från ursprunget. Längden kom till för att Gabriel skall kunna växa utan att byxorna blir för små. Han kan fortfarande ha storlek 74/80, men min tanke var att jag vill han skall kunna ha dessa byxor som har lite mer mörkare färgställning även till hösten. Mudden jag använt är Stoff & Stils lila stretchjersey.Även tröjan har jag förlängt något så att den räcker gott och väl över Gabriels stora kalaskula, i övrigt så är det en vanlig Tischa short R i lila kaniner med lila kantband och dekorsöm. Ett härligt set om jag får säga det själv.

modell: Byxa Softy i stlk 74/80 med 3 cm vidare ben nedtill (klippte en kil från grenen och ned som jag drog isär) och förlängde dem med 3 cm. Tischa short R i stlk 74/80 som jag förlängde 3 cm.

material: Randig velour från Andersson & Hjalmarsson, lila kaniner från JnyDesign och lila mudd från Stoff & Stil

att tänka på: Allt flöt på bra och det är en fantastisk färgkombination tycker jag. Jag skall fylla på med ytterligare en eller två matchande tröjor.

8 kommentarer:

 1. snyggt!!! Sådär blir de lila kaninerna som bäst

  SvaraRadera
 2. Ja, verkligen superschysst färgkombo!! :-)

  SvaraRadera
 3. Supersnyggt på en liten sötnos!!!

  SvaraRadera
 4. verkligen jätte fint.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 5. Jättefin kombo blev det!

  SvaraRadera
 6. Hur snyggt som helst! Den velouren var ju otroligt snygg! Bara synd att jag inte "får" köpa mer just nu!!!

  SvaraRadera
 7. Tack för alla goa kommentarer.

  Gecko: Du behöver inte ha bekymmer om velouren, för den köpte jag förra augusti och den finns inte längre - mao du behöver inte fundera :-D

  Lite synd tycker jag förståss, för jag köpte endast enliten bit, hade önskat mig en 3-4 meter för att kunna sy till mimiS kollektion.

  SvaraRadera