onsdag 15 april 2009

Söt som kola?

Direkt efter Påskmarknaden fick jag sätta mig med en beställning som jag dröjt med på grund av all sömnad till marknaden. Det skulle bli en gåva till en nyfödd liten tjej som beställaren skulle besöka över påskhelgen. Likt det förra nyfödd-setet blev det en kombination av byxa, klänning och body. Då föräldrarna till lilla Dixie är ett tufft, coolt och HarleyDavidsson-åkande par så inspirerades jag av tribalmönster som ofta syns på tatueringar. En tribal-lik applikation på både klänningen och i rumpan på byxorna fick det bli.

Bodyn är sydd med amerikansk halsringning i härlig singeltrikå från Hilco, köpt av NeaNobell på Syfestivalen. Byxorna är i svart velour med cerica muddar och samma hilcotrikå som i bodyn på applikationen i rumpan. Klänningen valde jag att sy i cerice med turkosa muddar och en enkel svart applikation i nederkant. Ett härligt set i stlk 50/56 som jag hoppas skall göra en liten Dixie lika cool som både mamma och pappa.
Modell: Eget bodymönster men med ändrad knäppning i form av amerkansk halsringning i stlk 50/56. Muddbyxan Softy i stlk 50/56. Klänningen är en variant av Sunny (omlott-klänning) men med sprund i hals i stlk 50/56.
Material: Randig singeltrikå i cerice/turkos från Hilco (NeaNobell), cerice velour, cerice och turkos mudd från Stoff & Stil och svart velour från Carelius (hette det så) i Eskilstuna.
Att tänka på: Denna gången blev klänningen betydligt bättre. Får inte glämma hur roligt det är att sy på applikationer. Skall försöka få till några plagg till Gabriel med detta snart.

6 kommentarer:

 1. Hjälp vad sött! Applikationerna var underbara till! Vilket jobb!

  SvaraRadera
 2. Vilket superfint set! Coola applikationer.

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt! Applikationerna lyfte verkligen plaggen! :)

  SvaraRadera
 4. Jättefina! Coola applikationer!

  SvaraRadera
 5. Tack! :-D

  Visst är det trevligt med applikationer - man borde sy det mera.

  SvaraRadera
 6. Tack för den här länken. Nu fick jag en idé: jag har ju för sören en tribaltatuering som liknar en drake i ryggslutet över skinkan. Tänk om sambon kanske skulle kunna "kalkera" av den. Hur häftigt hade det inte varit om sonen haft en likadan applikation på en byxa eller tröja! Eller är jag knäpp bara?

  SvaraRadera