måndag 13 oktober 2008

Gröna vilda hundar!

För någon vecka sedan var det dags för Gabriels fotografering på förskolan. Lite nya kläder skall väl ett barn till en syende mamma ha när det är fotografering, så det var till att ta fram tyg och sax och klippa till. Till saken hör att jag hade glömt av att det var dags för fotografering så jag hade enbart en eftermiddag/kväll på mig. Som vanligt var det svårt att välja hur jag skulle kombinera tygerna så det fick bli två bodys med matchande byxa. Ett riktigt bra val för det är ju faktisk överdelarna som åker i tvätten snabbast.


Jag har använt mig av mitt vanliga muddbyx-mönster och till bodyn så klippte jag efter min raglantröja men förlängde så att det blir body utav det. Nu när Gabriel är lite större tycker jag det fungerar med body utan knäppning, Stoff & Stils mudd är ju så elastisk så den tillåter detta. På mindre bodies så gör jag fortfarande knäppning i raglansömmen.


(bortse från smutsfläckarna på plaggen. De hann och användas innan de fotades)

De två bodiesarna är sydda uteslutande i tyg från Stoff & Stil. På den gröna har jag använt S&S limegröna stretchjersey till kroppen och "hundtyget" till armarna, den andra bodyn har "hundtyget" på kroppen och matchande randig singeljersey i lime/petrol på ärmarna. Muddbyxorna är sydda i Andersson & Hjalmarssons underbara velour i lime och mörkgrönt och har muddar i S&S limegröna stretchjersey.


Jag är jättenöjd med alla plagg och även om de inte matchar till 100% (den randiga singeltrikån är blå/lime medans byxorna är lime/mörkgrön) så tycker jag det blir toppenbra iallafall.
Mönster: Byxa Softy (eget) i stlk 74/80 och bodyn utgår från Tischa long R (eget) i stlk 74/80 som är förlängt. Skall försöka hinna med att rita upp bodies i stlk 62/68, 74/80 och även 86/92 så att jag har i min kollektion. Bodyn får naturligtvis namnet "Body long R".Material: Mörkgrön/lime-randig velour från Andersson & Hjalmarsson, singeljersey (hund och randig petrol/lime) från Stoff & Stil och även den limegröna mudden på både bodies och muddbyxa är från Stoff & Stil.Att tänka på: När jag använder mina egna mönster så går det som på räls. Skönt att vara säker på att ett mönster passar perfekt, då går det snabbt att sy. Dessa plagg sydde jag på en eftermiddag, ca 4 timmar, från tillklippning till dess att tryckknapparna var islagna. Jag saknar gröna namnlappar som skall beställas inom snar framtid tillsammans med komplettering av mina gamla svart/ljusblå och röd/vit.

2 kommentarer: