onsdag 3 september 2008

Marknadskollektionen

Man måste se allting från den positiva sidan, det försöker jag leva efter. På marknaden i lördags så fick jag ju inte så mycket sålt men det var ju bra för nu har äntligen mina namnband och storlekslappar kommit som jag skall sätta på kläderna jag sydde. Skall försöka få på dem så snart som möjligt så allt är klart till nästa marknad/försäljning jag skall ha. Jag håller nu på att forska i vad det finns för marknader i mitt närområde som jag kan stå på. Har fått nys om Djulö julmarknad i Katrineholm som är i december, men jag skulle även vilja stå på någon marknad i slutet på oktober/början på november.

Har du något tips på en sådan marknad i området Eskilstuna/Nyköping/Norrköping/Örebro?Till marknaden sydde jag upp framförallt byxor och tröjor i olika färgkombinationer i storlekarna 62/68, 74/80, 86/92 och 98/104.

Byxorna sydda jag enligt mitt vanliga muddbyxmönster som jag dock har modifierat något genom att fölänga benen lite. Midjemudden och benmudden är långa så man kan vika ned eller upp mudden och på det viset förlänga användningstiden. Gabriel har sådana här muddbyxor i storlek 62/68 fortfarande även om han har gått in på storlek 74. Med andra ord kan man säga att byxorna passar i hela tre storlekar.


Till muddbyxorna sydde jag matchande tröjor i två modeller. Båda modellerna har mudd i ärmslut och kantband i halsringningen och är av smalare modell med lite längre ärmar. Mudden i ärmslut gördock att ärmarna hålls uppe och inte känns för långa. Den ena modellen har vanlig ärm och till denna modell har jag företrädelsvis valt de randiga tygerna så att man undviker att få en dålig mönsterpass vid ärmen.


Den andra tröjmodellen har en raglanskärning, där jag har valt att sticka ned sömmen med en våffelsöm. Båda modellerna har dessutom en våffelsöm vid fållen för att få ytterligare dekoration.


Jag har valt tyger och kombinationer så att man som kund skall kunna hitta sin egen kombination, detta för att kollektionen skall bli så flexibel som möjligt.


En orange muddbyxa i velour från Tygvaryhuset och mudd från Stoff & Stil. Till denna kan man kombinera en tröja med vanlig ärm sydd i ett gulrandigt tyg från Jofotex och turkos mudd från Stoff & Stil eller en mönstrad tröja med gröna ärmar och gul mudd. Det mönstrade tyget med olika djur på kommer från E-slöjd och är köpt på syfestivalen, det gröna tyget till ärmar är Hilco som jag så snällt fick köpa av Älsklingsfrö när jag isåg att inte "zoo-tyget" skulle räcka. Även den gula mudden är från Hilco och är köpt på Neanobell.


Till gula muddbyxor sydd av hilcos velour och mudd kan man kombiera de två tröjorna jag beskrev på bilden ovan men även en tröja i raglanskärning med gula elefanter och röd singeltrikå från Jofotex. Den turkosa mudden är från Stoff & Stil.

Här har vi turkosa muddbyxor i velour frå Stoff & Stil med mudd köpt från "Trikå-Eva". Till dessa matchar jag gul elefanttröj, gulrandig tröja och en ytterligare tröja i bruna ugglor från Jofotex och turkosa ärmar från Jny Design. Den bruna mudden kommer från Stoff & Stil. På denna tröja hade jag egentligen tänkt mig orange mudd men i min iver med att sy så glömde jag av detta. Brun mudd fungerar bra det också men för att få ytterligare kombinationer så hade det varit snyggt med orange.


Till röda byxor med velour från Jofotex och mudd från Stoff & Stil finns det många tröjor som passar. De ena randiga tröjan känner ni igen den andra randiga är sydd i vanlig modell med ett långrandigt tyg från Jofotex. De röda muddarna är från Stoff & Stil. Jag har dessutom sytt två blå/vit/röda tröjor. Den övre är med röda elefanter och ärmar i vit interlock från Jofotex, den blå mudden kommer från Calletex. Den vita tröjan har blå ugglor från Jofotex och röd mudd från Stoff & Stil.


Ett par randiga muddbyxor i blått/vitt/rött tyg som är ett gammalt Fix-tyg jag fyndade i en garnbutik i Odensbacken som skulle slå igen. Till dessa kan matcha de två blå/vit/röda tröjorna.


Till de cerica muddbyxorna i velour och mudd från Stoff & Stil kan man matcha de randiga tröjora men även en tröja med bruna elefanter från Jofotex med cerice mudd från Stoff & Stil. På alla tröjor med raglanärm har jag som sagt stickat ned raglansömmen och fållat upp med dekorerande våffelsöm. Jag har valt att sy sömmen i samma färg som mudden, så på denna tröja så blir dekorationssömmarna i matchande cerice färg.


Till sist har vi ett par limegröna muddbyxor i velour från Hilco och muddar från E-slöjd. Till dessa byxor kan man matcha z-tröjan eller den rödrandiga tröjan .

Modell: Alla mönster är egenkonstruerade.

Tyger: Enligt specifikation i bildtexter.

Att tänka på: Att enbart använda mudd från Stoff & Stil. Den fungerar bäst och i muddbyxor med annat muddfabrikat måste man oftast komplettera med bred resår i midjan.


5 kommentarer:

 1. Vilka jättefina kombinationer!
  Du kanske kan sälja här på bloggen istället!
  Lycka till.

  SvaraRadera
 2. Visst, men det gör jag ju till viss del. Har ju en försäljningsblogg som jag länkar till i högerkanten, men jag tror nog mer på att folk vill känna och klämma innan man handlar.

  SvaraRadera
 3. Jätte fina kläder du sytt upp.Synd att inte du fick sålt allt.

  SvaraRadera
 4. Strängnäs 10 oktober?

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag har lagt till dig på min blogglista, hoppas att det är okej?!

  SvaraRadera