söndag 10 augusti 2008

Färdigmålad yttertrapp

Som jag i tidigare inlägg skrivit så är vår yttertrapp färdigmålad. Vi funderade länge på om vi skulle måla stolparna i avvikande färg och både svart och vitt var "på tapeten". Till slut vann det enkla och stolparna fick gå i samma grå färg som resten av trappen. Som accent kommer det istället bli svart plank, svart ytterdörr och mörktgrå/svart krukor.


Lite härlig dekoration med en svart kruka och tre härliga lyktor som jag fick av grabbarna på jobbet som avskedspresent är jag gick hem för min föräldraledighet. De passar alldeles utmärkt här på vår nya framsida.Igår oljade vi dessutom in trädetaljerna på trappen. Se så fint det pärlar sig nu! Vad lite olja kan göra mycket, det blir sådan lyster i trät tycker jag. Visst är grånat trä härligt också, men just i detta fall så gjorde det mycket med en inoljning, dessutom håller ju trät betydligt bättre. Bara på ett år så har vi fått en torkspricka precis utanför dörren. Igår försökte Johan att vända på just denna bräda, men skruvarna var runddragna så den får sitta där den sitter. För att inte "flisa upp" brädan ytterligare så skall jag istället lägga dit en dörrmatta för att skydda, en sådan där i plast som ser ut som gjutjärnsgaller får det bli. Tittade på en sådan häromdagen men köpte den aldrig, nu får jag leta vidare.Se vilka härliga färger en av våra tomater har när vi skar upp den. Det är en fröjd för ögat att lägga sådana här tomatskivor på frukostmackan. Att de smakade gott var ju ingen nackdel. Alla våra gul/gröna tomater hade bra smak, min erfarenhet av gula tomater är annars att de inte smakar så mycket.

3 kommentarer:

 1. Vad fint ni har fått det på er framsida! Skönt att äntligen ha fått det klart va? Då kanske du har tid att besöka hemtrakterna snart..... Vi längtar efter er.

  SvaraRadera
 2. Hej

  Jätte fint!

  Var har ni köpt yttertrappa?

  /Rita

  SvaraRadera
 3. Ursäkta Rita för det sena svaret. Trappen har vi iallafall byggt själv så det är ingen färdig konstruktion. Vi använde oss av färdiga vagnstycken och resten är byggt av lösvirke. Tack för komplimangen och vi är mycket nöjde med den, även om vi önksade att vi hade gått ut med taket över själva trappstegen också. Den är inte lätt att tänka på allt.

  SvaraRadera