fredag 18 juli 2008

Projekt "framsida" i en rasande fart

Här händer det grejer.


Stenen till framsidan har kommit. Vi hade länge tänkt att köpa sten från Bauhaus då de som vanligt hade bra priser, men det strulade till sig med leverans (vi hade själva tänkt att hämta stenen med lastbil) så det billigaste alternativet blev sten från den lokala byggmarknaden. Det käns bra att det till slut blev ett lokalt köp, både för att man vill gynna lokala handlare samt att det är enkelt att justera mängder ifall det skulle fattas sten. Igår kom då en lastbil med kran och lastade av stenen. Gabriel tyckte det var jättespännande att titta på kranen när den lastade av.Det blir vanliga fyrkantiga tumlade ljusgrå sten med en "ram" av mörkare grå sten i ytterkant.Senare på kvällen kom en traktorgrävare och planade ut framsidan. Tänk vad snabbt det går med skickliga maskinförare bakom ratten. Arbetet var gjort på en timma och jag vill inte tänka på hur lång tid det skulle ta om vi skulle ha gjort arbetet själva, antingen för hand eller med en enklare variant av maskin.


Tyvärr missade Gabriel hela arbetet då han låg och sov här innanför i sängkammaren med fönstret på glänt. Då är man trött.

Nästa moment är att lägga markduk och sedan fylla på med sättsand inför plattläggning, sedan skall det packas ordentligt med hjälp av "paddan" som vi hoppas på att få låna under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar