fredag 18 juli 2008

Mumsiga färger!

Vad glad man kan bli av lite färg. Något som är viktigt att tänka på när man inreder både ute och inne (skall jag säja som nyligen renoverat i vitt, ljusgrått och grafitgrått). Fick ett liten påse med trådrullar i blandade färger från Bibbis Textil.
Orange, röd, ljusblå, lila och brun sytråd - två rullar av varje så behöver man inte trassla med en undertrådsspole när man syr med tvillingnål. Eventuellt kompletterar jag med ytterligare en trådrulle i var färg så att man kan ha en rulle på vänstra nålen på overlocken också. För 10 kronor rullen så kan man ju faktiskt kosta på sig detta.

Helt makalös service måsta man säga. Har länge tänkt att beställa tråd därifrån, men det har inte blivit av. Igår diskuterades det om Bibbi´s på "sytråden" och då slog jag slag i saken och skickade iväg ett mail med beställning. På bara några minuter fick jag svar att sakerna plockades ihop och skulle skickas när medföljande faktura var betald (förskottbetalning gällde då jag inte hade handlat därifrån förut). Jag betalade och mailade att Bibbi nog skulle se pengarna på sitt konto idag. När posten kom idag så låg mitt lilla paket i brevlådan, hon hade alltså skickat det samma dag även om pengarna inte fanns på hennes konto. Hur underbart glad blir man inte över sådant! Ytterligare beställningar kommer det att bli, skall gå igenom bl a mitt lager med dragkedjor till höstens velourjackor och sedan komplettera - snedslå och sytråd behövs alltid dessutom.
Lite tvillingnålar och en piffikus fick också följa med paketet med trådrullarna. Piffikusen kommer väl till pass nu när jag mer och mer övergår till t-shirts istället för body till Gabriel. Det är så trassligt att måtta med måttband de två centimentrarna jag har när jag fållar.

5 kommentarer:

 1. Bibbi är suverän! Måste säga att jag följer din blogg extra noga nu med anledning av ert uteprojekt. Behöver all inspiration jag kan få, även om trädgård inte är aktuellt för oss förrän till våren. Vi bygger ju vårt hus nu. Skulle även gärna se mer av din vit/grå inredning :) Det är mina färger haha Kanske blir effekten av all färgglad sömnad!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att kunna inspirera andra. Själv är jag rejält insnöad bland en del inredningsbloggar förutom alla sybloggar jag följer. Jag önksar att det åtmistone vore dubbelt så många timmar på ett dygn och att man inte behövde någon sömn så man hann allt man önskar göra ;-)

  Har glömt av eran "husblogg" (var ju därinne precis i starten) -skall besöka den. Byggnadsingenjör med arkitektdrömmar som jag är så älskar jag husbyggen :-D

  SvaraRadera
 3. För tillfället ligger husbloggen nere sen i våras då det dök upp en del missunsamma kommentarer från avlägsen släkt. Jag kommer nog fortsätta skriva en del framöver för nu börjar det hända lite mer på tomten.

  SvaraRadera
 4. OK! Du får skicka en länk till bloggen när det finns något att läsa igen. Trist med tråkiga kommentarer förresten, inget vidare att träffa på avundsjuka människor.

  SvaraRadera
 5. Mimmi
  Du behöver absolut inte ha det minsta dåligt samvete för att ditt paket kom någon ynka dag försent.

  Tack igen ;)

  SvaraRadera