måndag 2 juni 2008

Svartvit påsväska

Jag önskade jag hade en turkos vagn, så jag kunde ha en så snygg kombination jag också. Sydde en väska till en mamma i föräldragruppen. Hon kom hem och tittade i min tyggarderob för att välja tyg. Svårt att bestämma sig, tyckte hon. Själv tyckte jag hon gjorde ett bra val för väskan blev bara så snygg (för man får väl berömma sig själv?). Döm själva!
Väskan är sydd av ett svart/vitt tjockare tyg med medaljonger köpt på Åhlens rea i höstas, och fodrad med turkost lakansväv från Stoff & Stil. Det svartvita var tänkt till gardiner i badrummet och räcker nog till detta också om jag kan motstå att sy en väska till mig själv.Som bonus skickade jag med ett matchande näsduksfodral och blöjfodral. Blöjfodral har jag inte tidigare sytt, så det finns förbättringar att göra. Det blev något litet samt att jag nog tycker det är bättre att ha knäppning i form av kardborre istället för tryckknapp. Hade dock inte kardborre hemma.


Namnlappen sitter på axelbandet emellan tryckknapparna som finns för att kunna knäppa fast väskan på barnvagnen.


Väskan har tre fickor. En för vattenflaskan som är fastsydd vid väskans sidostycke på utsidan och som har resårband i ovankant för att "hålla ihop" den. En liten mobilficka och en liten större ficka, även denna med resårband i överkant båda finns inuti väskan.


I överkant på väskan sitter ett resår som drar ihop öppningen något samt en "flärp" som knäppning. denna gången sydde jag lite bredare "flärp" och satte två tryckknappar vilket blev snyggt tycker jag.Och här sitter väskan på plats på beställarens vagn.Så himla snyggt om jag får säga det själv.

1 kommentar:

  1. Verkligen snygg väska!! Så du ska med all rätt va näjd, passar ju super till vagnen.

    SvaraRadera