torsdag 26 juni 2008

Semestertid!

I tisdags var det Johans första dag på semestern.

Vi skall ha långledigt i sommar och varvar semester med föräldraledighet så vi får vara tillsammans på heltid i hela sju veckor. Vilken dröm - om det är önskedröm eller mardröm återkommer jag om i mitten av augusti. Semester för oss innebär storröj på hemmafronten, semesterboende i sommarstugan vid vackert väder, lite fiske, lite golf, enormt mycket grill och kanske någon kortare resa. Lite smått och gott med andra ord.


Sommarens storröj på hemmafronten består av att få iordning på vår framsida efter dräneringen som skedde i december 2006. Förra året var det en ny trapp och i år är det resterande trädgårdsarbete som skall till. Vi har hela våren väntat på våran "hjälp" och nu när midsommar har passerat så är det hög tid för honom att ta tag i saken. Vi skall iallafall få hjälp med att lägga alla plattor som skall finnas på framsidan. Det skall vara en lång bred gång av betongsten fram till yttertrappen. I början av gången skall det även läggas sten för en cykelparkering, en smalare "stig" av sten skall läggas runt trappen som skall leda fram till vår uteplats som kommer att ligga bakom trappen. Denna uteplats byggde vi klart sommaren 2006, som vi sedemera fick riva vid dräneringens framfart. Jag blev mycket nöjd med denna underbara uteplats som både har morgon- och middagssol på sig så det skall bli något liknande även denna gång. Förutom betongstenen så skall det finnas upphöjda rabatter och mellan stengången och rabatterna så blir det singel. Vi skall försöka att få till en gräsfri framsida så man slipper kryssa sig fram med gräsklipparen. Iallafall kommer det inte finnas gräs som behöver klippas, endast prydnadsgräs och eventuellt någon bambu får plats. Det är ju ingen hemlighet att jag tycker om vatten i trädgården, så även framsidans skall få någon typ av vattenspel. Vad det blir har jag inte bestämt mig för än då det finns så många fina alternativ. Det skall inte vara för mycket öppen vattenspegel dock, då det lätt blir grumligt vid mindre vattenmängder utan det blir i form av vattenspel med bambu, metallfontän eller dekorationssten. Vi får väl se!


Detta inlägg blev fattigt på bilder, men följer ni mina länkar så hittar ni dem där istället. Jag återkommer med någon form av skiss på hur jag vill utforma framsidan, samt hur projektet fortgår. Det brukar ta längre tid än man tror för att få klart projekt här hemma, tyvärr.

1 kommentar: