fredag 6 juni 2008

Nu blommar det!

Vilken underbar tid det är nu. Nationaldag, sommarvärme skämmer bort oss och vi har fortfarande kvar längtan efter sol och semester. Idag skall det ordnas med lite förberedelser för eftermiddagens nationaldagsfirande. Några av Gabriels kompisar med familjer kommer hit på "grill-knytis".

För två år sedan så firade vi nationaldagen på detta viset.


I trädgården blommar det som allra bäst.

Hagtorn i full blom

och även paradisbusken. Den kan man njuta av sittande i den vita gjutjärnsgruppen. Snart blir gräset rosa av alla nedfallna blommor.

Irisar i alla former blommar i trädgården.


Bäst blir korten om man kryper närmre. Man fångar färgerna på ett helt annat vis.


Det finns gula irisar på flera ställen i trädgården och alla är väldigt blomvilliga.

Tar man detta kort någon vecka senare så får man med den rosa "kragen" bakom vallmon och då är kombinationen klockren. Ljusgul iris med teckning som nästan går i rosa inne i blomman, rosa jättevallmo och bakom en rosa "krage". Ett sådant kort kan ni hitta på min trädgårdsblogg (som dock inte är uppdaterad på länge), tagit ett tidigare år.


Den rosa vallmon blommar alldeles för kort tid, så det gäller att ta till vara på den tiden. Här en underbar skön kombination med rosa vallmo, lupin och lila klint.Ut och vifta med flaggor! Trevlig helg!
2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder .) Själv sitter jag på jobbet :( Va tvungen att jobba mellan 7:00-ca 14:00 idag för experimentet vi håller på med måste fortsäta i dag. Men jag får ju iallefall en fin solig eftermiddag med familjen vis ka nog åka & bada, årets första :)

    Vilken fin trädgård ni har, så mycket fina blommor.

    SvaraRadera
  2. Jobba låter inget vidare :-( Hoppas ni får en trevlig och skön eftermiddag iallafall. Själv gjorde jag primiärdoppet i måndags. Så skönt!

    SvaraRadera