onsdag 2 april 2008

Påskägg nr 2

Påskägg nummer två är Idas härliga set med body och velourbyxor.



Bodyn är sydd i randigt tyg från MG som jag köpte på Syfestivalen. En underbar mjuk och härlig randig singeltrikå med orange och cerist som mest framträdande färger. Bodyn är kantad med orange mudd från Stoff & Stil. Den har knäppning på axeln och jag har använt lite vlieselin för att få stadga och hållbarhet för tryckknapparna.



Byxorna är sydda av härlig cerise velour från Stoff & Stil. I samma tygleverans köpte jag turkos velour också men den är inte alls lika härlig i kvalitén som den här cerisa. Den turkosa blev lite flammig i tvätten tyckte jag. Jag hade ingen matchande mudd så byxorna fick istället ett brett resår i midjan. Först sydde jag ihop resåren, sedan sydde jag resår på resåren från rätsidan med en stickning i överkant. Vek in resåren för att sy ytterligare en stickning med dekorsöm i nederkant. Byxorna har lite utsvängda ben och grundmönstret är en velouroverall i Ottobre. Nedtill har jag fållat byxorna med dekorsöm (önskade att jag kunde skriva CP istället ;-) )







Mönster: Byxor från Ottobre nr1/2005, overall i velour nr 2 som är avtagen vid midjemarkeringen på mönstret, stlk 62, men med 2 cm förlängda ben. Bodyn är från Ottobre nr 5/2006 men har bytt ut "knäppningen" från omlott på axeln till tryckknappar på ena axeln.



Material: Ranig singeltrikå från MG, orange mudd och cerise velour från Stoff & Stil.



Att tänka på: Allt flöt på riktigt bra och resultat är jag mycket glad över. Knäppning på axeln är en enkel lösning och det blev bra att förstärka med vlieslin.

1 kommentar:

  1. Ååh, vilken underbar outfit! Härliga färger på härliga material!
    Jättefint!
    /June på www.junebacken.se

    SvaraRadera