måndag 7 april 2008

Jofotex - paradiset på jorden?

I lördags hade jag en underbar dag tillsammans med likasinnade från Familjelivs "sytråd" på Jofotex i Söderköping. Det var mycket trevligt att ha en hel dag bara till sömnadsprat och tygshopping. Jag får tacka alla nyfunna vänner som man fick träffa "på riktigt" för det förgylld dagen med den långa fikan med mycket sömnadsprat. Jag hoppas på att det blir fler träffar.Precis som det står på Jofotex hemsida så är det "Litet på utsidan - mycket större inuti", och jag skulle beskriva det gigantiskt inuti. Rena himmelriket för en tygfreak som jag med ett enormt utbud på trikå (även på annat) som är så svårt att hitta i övriga affärer. Med bara 9 mil dit så inser jag att det är dit man skall åka när man skall hitta något tyg, hittar man det inte där så finns det nog inte. "Lite" tyger fick följa med mig hem, jag som inte skulle ha något direkt. Jag kunde dessutom ha handlat det dubbla och mer därtill om inte samvetet och förnuftet "sent om sider" tog överhand.


En "laddning" med tyger till barnkläder, som egentligen behövde ett bättre foto för att komma till sin rätt. Men idag blir det nog inte ljusare pga en jämngrå himmel så det får duga för stunden. Översta raden ett randigt trikåtyg i gula/oranga nyanser, ett rött trikå, blommig stretchfrotté även detta u gula/oranga nyanser och sist en kraftigare smalrandig trikå i gult och grönt (ser enfärgat ut på bilden). Den nedre raden består av enbart trikå - ett randigt blått/rött med lite bredare ränder, vitt med smala mörkblå ränder och ett multifärgat långrandigt (kan vara lite kul med ränder på det hållet).


Eftersom vi har nyrenoverat och inte har fått upp gardiner ännu så passar jag på att sy lite nya fräscha. Ni som känner mig vet ju att jag kan behöva lite mer gardiner ;-) . Ett underbart tyg i gröna nyanser (bilden ger inte riktigt rätt återskapning) med stora blad på. Detta skall bli till hissgardin i "lilla rummet" och ett randigt blått/vitt som skall bli hissgardiner till köket. Dessa kommer nog att passa bra till mina detaljer, handukar, grytlappar och bricka, i blått med vita stjärnor. Jag återkommer med bildbevis när gardinerna är sydda och uppsatta.Sist men inte minst så fick ju ett gäng "ugglor" naturligtvis följa med hem. Jag köpte av både brunt, rött och blått och dessutom en bit enfärgad vitt att matcha till. Dessa ugglor får en att ligga vaken om nätterna, då det i huvudet surrar av ideer om vad man vill skapa, bodies i olika färgställningar, tröjor, tunikor och tights. Det kommer nog bli en följetång av blogginlägg som handlar om ugglor.

2 kommentarer:

  1. Vad kostar uggletyget?

    SvaraRadera
  2. Prisuppgifter finns på deras hemsida. Länk finns i texten ovanför eller mitt länkgalleri till höger.

    SvaraRadera