söndag 24 februari 2008

Byxa - Frog

Även om det mesta av helgen har gått åt till att måla, så har jag även hunnit med att sy ett par byxor åt Gabriel - det är svårt att hålla sig ifrån symaskinen. Byxorna är sydda med utgångspunkt från mitt mönster på muddbyxor, men modifierat så att jag fick söm på utsidan av benet, samt två dekorsömmer - en bak på rumpan och en fram på benen. Dekorsömmar samt "broderi" är gjorda med turkos tråd. Stickningar på ben och rumpa är gjorda med tvillingnål medan sömmen mitt fram och bak samt vid midjemudden är gjord med enkel raksöm. Grodan kommer från Ottobre och är sydd med trippel raksöm, även i rumpan har jag använt trippelsömmen och skrivit FROG.

Byxorna är tänkt att matcha en stickad tröja i limefärgad alpacka som jag kommer att blogga om senare. För en gång skull så kom jag ihåg namnlappen medan jag sydde och den blev då fastsydd vid mudden, vilket inte blev bra alls. Den står ut för mycket även om jag har sytt ned den med en stickning. Trist!

Jag är jättenöjd med byxorna och jag har lite mer vit manchester som jag tror skall bli en liknande klänning med broderi på som hamnar hos mimiS. Kanske skall jag testa att brodera en elefant då.

Mönster: Ottobre nr4/2007, trikåbyxa nr 2, men med ben och midjemudd som har höjd ca 17 cm vardera, samt söm sidan, bak på rumpan och på benen.

Material: Vit manchester från Stoff & Stil och lime/turkos/vit mudd från Hilco.

Att tänka på: Sömmen bak på rumpan skall vara lite högre upp. Namnlappen blir inte bra vid midjemudden.

4 kommentarer:

  1. Fina byxor! :-) Hur är det du har gjort grodan exakt? Du har ingen närbild kanske? Jag blir så nyfiken för att jag är sååå sugen på att sy på figurer, men tät sicksack är det enda som inte funkar på min maskin, så jag är på jakt efter andra idéer. ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag har sytt med trippel raksöm (=förstärkt raksöm) som finns på min maskin. Då hoppar nålen fram och tillbaka vid varje stygn så det blir sammanlagt tre trådar på varje stygn. Jag kan ta en mer närbild imorgon då ljuset är bättre så jag får lite bättre bilder.

    SvaraRadera
  3. Snygga! Visst är det kul att brodera med den förstärkta raksömmen. Grodan blev jättefin.

    SvaraRadera