onsdag 23 januari 2008

Dyna till Antilop

Gabriel har en matstol Antilop från IKEA med tillhörande uppblåsbar stöddyna som fungerar bra. Men snygg kan man inte kalla stöddynan och den saknar dessutom en sittdyna - jag syr naturligtvis en ny.

Dynan är sydd i PVC-behandlat tyg så att det är lätt avtorkbart, i händelse av att Gabriel skulle kladda.


Ryggen är lika hög som stolen och "hängs" över ryggstödet, det finns en dyna att sitta på och även då stöd på armstöden, då Gabriel inte riktigt sitter stadigt för sig själv ännu.


Dynan är stoppad en dyna för trädgårdsmöbel köpt på Jysks rea i somras. Längst fram på sittdynan finns en dragkedja så att man kan ta ut innerdynan om man behöver tvätta tyget.


Mönster: Eget


Material: PVC-behandlat tyg från Jysk, skumdyna för trädgårdsmöbel från Jysk, kantband och dragkedja som jag hade hemma.

Att tänka på: Jag sydde först en prototyp i billigt tyg som jag sedan har modifierat. Dragkedjan blev kanske inte helt perfekt påsydd då det var en lösning jag kom på i ett sent skede.

2 kommentarer:

  1. Hi hi! I händelse av att sonen skulle kladda... Tycker mest att det är totalsanering av köket efter varanda måltid i en viss ålder. Det blir bättre med tiden, men dammsugning/sopning ett par gånger om dagen för köket är obligatoriskt...

    Kanonfin!

    //Kaja

    SvaraRadera
  2. Vilken fin! Vad smart att den "hängs" över ryggstödet.

    SvaraRadera